RX 570 İ5 4460 Darboğaz

Lintos

Gigapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
25
Yer
Colorado, Colorado Springs
Arkadaşlar düne kadar bir sorun yoktu, gayet güzel FPS'ler alıyodum APEX Legends'da. Bugün bir deney yapayım dedim ve APEX Legends'da ayarları minimum'a alayım dedim. Tabii malum FPS epey düştü ekran kartı kullanımı düştü diye. Durumu düzeltmek için geri yükselttim ayarları ama dünkü aldığım FPS'i kesinlikle alamadım, GPU kullanımı sürekli düştü, çıktı. Buda FPS düşüşlerine sebep oldu, açıkçası çokda rahatsız etti. Ekran kartını alalı 2 gün olmak üzere, Radeon ayarlarından felan pek anlayan biri değilim çünkü 4 seneden beridir Nvidia kullanıyordum, acaba yapmam gereken bir ayar var mıdır? Yardımcı olur musunuz?

Ben de GTX 1060'a geçtim ve ben de aynı sorunu yaşıyodum (bende de i5 4460 var). Fakat daha sonrasında FPS'i 60a (monitörümün Hz'ine) sabitledim. Normalde monitörüm 77 Hz'e kadar veriyor ama oyunu 77 FPS oynatsa bile çok fps drop yiyordum ve özellikle GTA 5 gibi oyunlarda yüklenmeme sorunu yaşıyordum, 60 FPS'e sabitlediğimde hem CPU hem GPU kendini dengeledi, şu an için en büyük tavsiyem FPS'inizi sabitleyip tekrar denemeniz.

Ben de GTX 1060'a geçtim ve ben de aynı sorunu yaşıyodum (bende de i5 4460 var). Fakat daha sonrasında FPS'i 60a (monitörümün Hz'ine) sabitledim. Normalde monitörüm 77 Hz'e kadar veriyor ama oyunu 77 FPS oynatsa bile çok fps drop yiyordum ve özellikle GTA 5 gibi oyunlarda yüklenmeme sorunu yaşıyordum, 60 FPS'e sabitlediğimde hem CPU hem GPU kendini dengeledi, şu an için en büyük tavsiyem FPS'inizi sabitleyip tekrar denemeniz.
R6 gib bir oyunda Very High'da oyunu akıtabiliyoken en kötü 70 FPS ile APEX Legends'da mümkün değil sürekli droplar, FPS artsa bile kasma hissi ve ani FPS dropları yiyorum, düne kadar asla böyle bir şey yoktu, anlamış değilim, artık suçu oyunda bulmaya başladım.

1-Radeon ayarlarından üçlü ara bellekleme ve opengl aç (apex e özel olarak) apex oyun içi ayarlarından da 3 lü arabellekleme aç (Tripple buffering diye geçer)
2-model detail low da olsun gpu dan çok işlemci yer
3-çözünürlüğü yüksekte tutun

Ben RX 470 kullanıyorum zamanında senin sorunun bende vardı işlemc i3-4130 du üçlü ara belleklemeyi açınca darboğaz gine oluyordu ama azaldı %95 cpu %40gpu iken %60 cpu %50 gpu gibi bi gerileme oldu
Bunlar sana yetmezse mouse in hz sini düşürebilirsin 1000 ise 500 vesayre sorun devam ederse birtakım şeyler daha önerebilirim

1-Radeon ayarlarından üçlü ara bellekleme ve OpenGL aç (Apex'e özel olarak) Apex oyun içi ayarlarından da 3'lü arabellekleme aç (tripple buffering diye geçer)
2-Model detail Low'da olsun GPU'dan çok işlemci yer.
3-çözünürlüğü yüksekte tutun.

Ben RX 470 kullanıyorum zamanında senin sorunun bende vardı işlemc i3-4130'du üçlü ara belleklemeyi açınca darboğaz gine oluyordu ama azaldı %95 CPU %40GPU iken %60 CPU %50 GPU gibi bir gerileme oldu.
Bunlar sana yetmezse mouse in Hz'sini düşürebilirsin 1000 ise 500 vesaire sorun devam ederse birtakım şeyler daha önerebilirim.

Battlefield 1'de yüksek miktarda darboğaz yedim diyebilirim, ona önerebileceğin bir şey var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartına binen yükü artarsa darboğaz o ölçüde azalır. Ancak drop konusunda bilgim yok maalesef.

Battlefield 1'de yüksek miktarda darboğaz yedim diyebilirim, ona önerebileceğin birşey var mı acaba?
GTX 1050 Ti ve i3-7100 kullanıyorum. Dediğin sorunlar benimde başıma geldi. BF1'i 70 saat sorunsuz oynadım ve sonradan silmiştim. Dün oyunu indireyim dedim, darboğaz yapmayan pc darboğaz yapmaya başladı. Tekrardan oyunu geri sildim.

Battlefield 1'de yüksek miktarda darboğaz yedim diyebilirim, ona önerebileceğin birşey var mı acaba?
398987

Burda yaptığım ayarlar direk önemli güç etkinliği vesayre performansı azaltan unsurlar clock hızlarını düşürten ayarlar
398989

Burda yaptığım ise ekran kartını kısıtlı olarak kullanmak fazla çalışmasını engellemek.

son olarak
398990

yüzde 5 oranında frekans azalttım ve 100mhz memory frekansını azalttım niye diye sorarsanız örneğin bir ekran kartı 100 fps üretiyor işlemci bunun altmışını yansıtıyorsa ekran kartı 70 fps üretcek gine 60 ını yansıtcak buda darboğazı azaltır yaptığım ayarlar bu Okula gitmem lazım uzun uzun yazmam yazamadım kusura bakmayın
Not:Apex legends deki ayarları diğer oyunlarada yapabilirsiniz

Eki Görüntüle 398987

Burda yaptığım ayarlar direk önemli güç etkinliği vesayre performansı azaltan unsurlar clock hızlarını düşürten ayarlar
Eki Görüntüle 398989

Burda yaptığım ise ekran kartını kısıtlı olarak kullanmak fazla çalışmasını engellemek.

son olarak
Eki Görüntüle 398990

yüzde 5 oranında frekans azalttım ve 100mhz memory frekansını azalttım niye diye sorarsanız örneğin bir ekran kartı 100 fps üretiyor işlemci bunun altmışını yansıtıyorsa ekran kartı 70 fps üretcek gine 60 ını yansıtcak buda darboğazı azaltır yaptığım ayarlar bu Okula gitmem lazım uzun uzun yazmam yazamadım kusura bakmayın
Not:Apex legends deki ayarları diğer oyunlarada yapabilirsiniz
Bu ayarların aynısını yapsam işlemcim ve ekran kartı uyumum artar mı? Darboğaz azalır mı?

Bu ayarların aynısını yapsam işlemcim ve ekran kartı uyumum artar mı? Darboğaz azalır mı?
[/QUBendede darboğaz olduğu için araştırmalarım sonuci bazı ayarlar denedim şuanki en son kullandığım ve herhangi bir drop yaşamadan oynadığım ayarları attım size ( evet darboğazı azaltıyor)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı