RX 570-i7 3770 Sistem yavaş

Hocam benim yalnız çok önemli dosyalarım var HDD'de birisi WİNDOWSU SSD ye atsan yeterli olacağını söylemiştir.Oyunları WİNDOWS çalıştırmayacak mı?
Tamam işte HDD'deki windows dahil herşeyi SSD'ye aktar. Sonra HDD boşalınca satabilirsin diyorum.

Tamam işte HDD'deki windows dahil herşeyi SSD'ye aktar. Sonra HDD boşalınca satabilirsin diyorum.
Hocam yalnız bütçe olarak sıkıntıdayım şuan 240 GB SSD alabilirim benim dosyalar 500 gb yi buluyor.

350-400 civarı hocam.
Hocam o fiyata 2.el güzel bir HDD bulabilirsin, ama ben bu konuda güzel bir öneri yapamiyacağım için yeni konu açmanı öneririm arkadaşlar yardımcı olabilir.

500GB size yeticekse güzel gibi duruyor, yorumlarda SD kadar hızlı olduğu söylenmiş

Hocam genelde bu tarz içerikler üreten kanallarda her türden kart ve işlemci ellerinde bulunuyor ve sadece video çekme amaçlı kullanıp rafa kalkıyor. O yüzden sizin aldığınız değerlere göre daha iyi değerler alıyor olabilirler. Yanlış bilmiyor isem siz yıllardan beri kullanıyorsunuz. Bu yüzden parçalarınız yorulmuş olabilir ve sıcaklık ve kullanım değerleriniz fazla olabilir.

Bunun dışında başka bir fikir gelmiyor aklıma.

Şöyle de bir durum var. SSD almak size birkaç yönden fayda sağlayacaktır. Örneğin bunlardan en önemlisi bekleme süreleri önemli ölçüde azalacaktır.
Bir diğer faydası ise, SSD grafik doku kaplamalarını HDD'ye göre daha hızlı bir şekilde yüklediğinden çok ufak bir yüzdede FPS artışı sağlayabilir. Sisteminiz eski olduğu için SSD'ye geçiş yaptığınızda bilgisayarınızın çok daha hızlı çalıştığını da gözlemleyebilirsiniz. Fakat dediğim gibi bu oyunlara çok minimal bir seviyede yansıyacaktır.

Hocam aynı sisteme sahibiz. Anakartımızın SATA 3 desteği yok. O yüzden HDD veri aktarma hızı düşük. Ortalama bir HDD ile alacağımız hız Max. 100 M/s. Bu bazı HDD'lerde 50 MB/s olabiliyor. SATA 3 sistemde belki affeder ama bu sistemde yetersiz. SSD takmanız durumunda bu hız ortalama 250 MB/s olacaktır. Ve AAA sınıfı denilen oyunlara anca yetecektir. Özetle; bizim sistemde SSD, SATA 3 sistemde HDD demektir.

Örneğin Cyberpunk 2077:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…