İlker dalkılıç
Hectopat
Merhabalar arkadaşlar, sistemimi yavaş yavaş topluyorum ki araya pandemi girdi devam edemedim. Öğrenciyim ve yazılım okumak ve ona göre de bir bilgisayar toplamak istiyorum. Şimdiye kadar kasa, PSU ve ekran kartı alabildim ve eski sistemimin parçalarıyla beraber kullanabiliyorum. Tahmin edeceğiniz gibi para sıkıntısı çekiyorum ve Ryzen 5 1600 12 Nm'den Ryzen 3'e düşmeyi düşünüyorum. 2 sorum olacak.
1. şimdiki sistemde eski bir Intel Pentium ve 6 GB RAM var ekran kartına bir zararı olur mu (Apex'i ortalama 50 60 oynatıyor ama bayağı bir droplanma yaşıyorum, işlemci de ortalama 70 80 derece)
2. giriş seviye yazılım yapmak ve oyunda oynamak istiyorum. Ryzen 3 serisinden alınır mı? Alınırsa hangi model?
Okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.
Not: Yukarıda üniversite için yazılım PC'si topluyormuşum gibi anlaşılabilir, liseyi geçirmek ve yavaş yavaş yazılımı öğrenmek için topluyorum arkadaşlar.
1. şimdiki sistemde eski bir Intel Pentium ve 6 GB RAM var ekran kartına bir zararı olur mu (Apex'i ortalama 50 60 oynatıyor ama bayağı bir droplanma yaşıyorum, işlemci de ortalama 70 80 derece)
2. giriş seviye yazılım yapmak ve oyunda oynamak istiyorum. Ryzen 3 serisinden alınır mı? Alınırsa hangi model?
Okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.
Not: Yukarıda üniversite için yazılım PC'si topluyormuşum gibi anlaşılabilir, liseyi geçirmek ve yavaş yavaş yazılımı öğrenmek için topluyorum arkadaşlar.