Hocam iyi de PC'ye pek para ayıramayacağım dolayısıyla sürekli anakart değiştiremem. O işlemciyi alsam yenilemek için anakartı değiştirmem gerekir. R9 5900 alsam yine de götürmez mi?
Hocam iyi de PC'ye pek para ayıramayacağım dolayısıyla sürekli anakart değiştiremem. O işlemciyi alsam yenilemek için anakartı değiştirmem gerekir. R9 5900 alsam yine de götürmez mi?
Sistem eski bir sistem olduğundan ben intel işlemci öneriyorum. i5 7600k olabilir mesela. Yeni bir sistem toplasaydın amd önerirdim ancak AMD işlemciler intel işlemcileri 2018 yılından sonra geçti. 2018 öncesinde oyun performansında intel işlemciler daha iyi.
Sistem eski bir sistem olduğundan ben intel işlemci öneriyorum. i5 7600k olabilir mesela. Yeni bir sistem toplasaydın amd önerirdim ancak AMD işlemciler intel işlemcileri 2018 yılından sonra geçti. 2018 öncesinde oyun performansında intel işlemciler daha iyi.
R3 1200 geçici bir işlemci olacağından daha sonra 2018 sonrası işlemcilere geçebilirim. PC'ye çok para ayıramayacağımdan uzun süre götürecek bir anakart istiyorum.
5600 hazır sistemlerde 4060 ile birlikte satılan bir işlemci. 1600 AF bile günümüzde oyunları orta düzeyde oynatabilen bir işlemciyken, 5600 rahat 3-4 sene gider.
Intel'in eski nesil işlemcileri çok pahalıya satılıyor hocam nedense. Onun için önermiyorum, ayrıca LGA1151 gibi ölü bir sokete para verilmez bence, o soketi kullananlar bile elindeki işlemci+anakartı satıp daha yeni nesil anakartlara geçiyorlar. AM4 soketli R5 1600AF gibi işlemciler varken bence diğerlerine gerek yok.