RX 570 İçin Monitör Tavsiyesi

Daha fazla  
Bu konuda oldukça bilgisizim o yüzden sizlere danışmak istedim

Kullanmakta olduğum ekran kartımın modeli RX-570. Monitör almak istiyorum fakat Hz, FreeSync muhabbetleri nedir ne değildir bilmediğim için çok kararsız kalıyorum. İşten kalan zaman içerisinde genellikle oyun oynamak için ve film izlemek için kullanacağım bir monitör olacak. Fiyata göre 24" veya 27" arasında tercih yapabilirim.

Bütçeye gelirsek çıkabileceğim maksimum limit 1500-2000 TL.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Profesyonel oyun oynamak istiyorsanız yüksek Hz ve Ms oranlarına sahip bir monitör almak istiyorsanız VA panel almak durumundasınız. Ancak ben görüntü kalitesi istiyorum 60Hz veya 75Hz 4Ms oyun oynarım diyorsanız IPS panel alabilirsiniz. IPS paneli daha çok Photoshop kullananlar, yüksek grafikli oyun oynayanlar, grafik tasarımcıları, video editörleri vb. kullanıyor. Ben IPS panel ile oyun oynuyorum hiç bir sıkıntıya rastlamadım. Eski monitörlerde gördüğüm kadarıyla paneller arasında çok fark var ancak günümüzde bu fark çok aza indi. Çok gelişmiş VA paneller bile en kötü IPS paneller kadar renk doygunluğu, sıcaklığı verebiliyor. Ben IPS panel öneriyorum. IPS panel olarak kullandığım HP24es modeli var. Bunun 27es modelini alsanız daha güzel olur bence çok fiyat farkı yok.
Hz olayını Ms olayını kısaca anlatmak gerekirse Hz tazeleme oluyor Ms ise gecikme yani -oyunlarda ping yanında Ms yazar- milisaniye demek oluyor. IPS panellerde genellikle 2Ms ile 10Ms arası değişiyor diye biliyorum. Karar sizin kısacası. Detaylı araştırmak isterseniz Youtube üzerinden detaylı bir şekilde izleyebilirsiniz.

Bu konuda oldukça bilgisizim o yüzden sizlere danışmak istedim

Kullanmakta olduğum ekran kartımın modeli RX-570. Monitör almak istiyorum fakat Hz, FreeSync muhabbetleri nedir ne değildir bilmediğim için çok kararsız kalıyorum. İşten kalan zaman içerisinde genellikle oyun oynamak için ve film izlemek için kullanacağım bir monitör olacak. Fiyata göre 24" veya 27" arasında tercih yapabilirim.

Bütçeye gelirsek çıkabileceğim maksimum limit 1500-2000 TL.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Şahsen ben bunu kullanıyorum ve gayet memnunum

144 hz olan herhangi bir monitör alabilirsiniz. Freesync olaylarına takılmayın. Firmaların satış stratejileri bunlar. Zamanında çok uğraştım bende bunlarla, zaman kaybı. İlerde ekran kartınızı yükselteceğiniz için monitör 144hz seçin ki pişman olmayasınız. Monitör sık değiştirilen bir parça değildir.

AOC 24G2U
Acer Nitro VG271Pbmiipx

Bu iki monitör arasında kaldım, ikisi arasında da fiyat farkı bulunmuyor. Dediğiniz üzere 144 Hz. ips panelli bir monitör almak daha mantıklı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı