RX 570 için Ryzen işlemci önerisi

olcanozturk

Hectopat
Selam arkadaşlar, ben de MSI Armor RX 570 4 GB toplam 2800 TL civarı PC topluyorum. Ryzen işlemci ne önerirsiniz Ryzen 3 1600 hariç?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki Intel ne önerirsiniz ben i3 9100f dusundum
Ryzen 3 1600? Anakartı henüz almamışsanız i3 9100f , ryzen 3 1200 af ye göre daha iyi bir tercih.
Almadım bende aynısını dsundum ama Intel i3 alınmaz dediler
Ryzen 3 1600? Anakartı henüz almamışsanız i3 9100f , ryzen 3 1200 af ye göre daha iyi bir tercih.
Almadım bende aynısını dsundum ama Intel i3 alınmaz dediler

Ileride yukseltecekseniz 9100F alinmaz. Eger yukseltmeyecekseniz iyi bir tercih olur.
Kesinlikle... İntel anakartların soketleri maalesef çok kısıtlı, her işlemci yükselteceğiniz zaman yeni anakart almak zorunda kalacaksınız. Eğer B450 anakart ile amd işlemci alırsanız , 2. 3. belki 4. (Tam belli değil) nesil ryzen işlemciyi aynı anakartla kullanabilirsiniz. Ancak "ben bu sistemi toplıcam, 5 sene kesin durucak, sonrasında yeni nesil işlemcilerle upgrade yaparım" diyorsanız i3 9100f alın. Sebebi Amd'nin 5 sene sonraki güncel işlemcileri b450 anakarta uymayacak ve yine anakart yenilemek zorunda kalıcaksınız. Yani:
1) Birkaç seneye upgrade edicem diyorsanız amd
2) 5 sene sonra 3. veya 4. nesille yüksekticem derseniz amd
3) 5 sene sonra güncel bir işlemciyle yükselticem diyorsanız intel

Ryzen 3 1200 af'nin tek artısı aynı anakartı uzun süre farklı işlemcilerle kullanabilmeniz, yukardaki alternatif senaryolara göre işlemci tericihi yapın. 3. seçenek aklınızdaysa i3 9100f daha iyi bir tercih çünkü her ne alırsanız alın anakart değiştirmek zorunda kalıcaksınız. Bu durumda performansı daha iyi olan i3 9100f almalısınız.

Kesinlikle... İntel anakartların soketleri maalesef çok kısıtlı, her işlemci yükselteceğiniz zaman yeni anakart almak zorunda kalacaksınız. Eğer B450 anakart ile amd işlemci alırsanız , 2. 3. belki 4. (Tam belli değil) nesil ryzen işlemciyi aynı anakartla kullanabilirsiniz. Ancak "ben bu sistemi toplıcam, 5 sene kesin durucak, sonrasında yeni nesil işlemcilerle upgrade yaparım" diyorsanız i3 9100f alın. Sebebi Amd'nin 5 sene sonraki güncel işlemcileri b450 anakarta uymayacak ve yine anakart yenilemek zorunda kalıcaksınız. Yani:
1) Birkaç seneye upgrade edicem diyorsanız amd
2) 5 sene sonra 3. veya 4. nesille yüksekticem derseniz amd
3) 5 sene sonra güncel bir işlemciyle yükselticem diyorsanız intel

Ryzen 3 1200 af'nin tek artısı aynı anakartı uzun süre farklı işlemcilerle kullanabilmeniz, yukardaki alternatif senaryolara göre işlemci tericihi yapın. 3. seçenek aklınızdaysa i3 9100f daha iyi bir tercih çünkü her ne alırsanız alın anakart değiştirmek zorunda kalıcaksınız. Bu durumda performansı daha iyi olan i3 9100f almalısınız.
Teşekkürler

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı