RX 570 ile i5 6600 darboğaz yapıyor

Clax3s

Decapat
RX 570 i5 6600 Kullanıyorum ama nedense darboğaz yapıyor ve oyunlarda performansı bir hayli kötü. Bunun sebebi nedir sizce? Yani gerçekten çok moralim bozuldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 570 i5 6600 Kullanıyorum ama nedense darboğaz yapıyor ve oyunlarda performansı bir hayli kötü. Bunun sebebi nedir sizce? Yani gerçekten çok moralim bozuldu.

O ekran kartını 6400 bile besliyor. BIOS güncelleyin ekran kartı driverini DDU ile kaldırın. Kaspersky ile tam tarama yapın.

Oyun içi değerleri atabilir misiniz? RAM miktarı ne kadar? Performansı derken BF5 gibi oyunları Ultra'da o ekran kartı ile oynarsanız tabii ki de performansı kötü olur. Zira o ekran kartı ile işlemci gayet uyumlular.

i5 6500 ile kullandım ve darboğaza pek rastlamadım başka bir şey oluyor olabilir mi?

Ben de ondan korkuyorum. Ne olabilir ki? CPU kullanımı sürekli %80-90 arası ve alt çekirdekleri de aynı % ile çalışıyor.

Oyun içi değerleri atabilir misiniz? RAM miktarı ne kadar? Performansı derken BF5 gibi oyunları Ultra'da o ekran kartı ile oynarsanız tabii ki de performansı kötü olur. Zira o ekran kartı ile işlemci gayet uyumlular.

RAM şu an 8. maalesef bir tane slotum bozuk. RAM slotum.

PUBG hepsi Low'da 50-70 arası, 1920-1080P.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende ondan korkuyorum ne olabilirki CPU kullanımı sürekli %80-90 arası ve alt çekirdekleri de aynı % ileçalışıyor.

Hocam CPU kullanımı eğer ekran kartı kullanımı düşük ama işlemci kullanımı yüksek ise önemli olur. Örneğin işlemci gücü gerektiren oyunlarda işlemci %90'ını kullanabilir bunda hiçbir sakınca yok. R6 gibi örneğin. İşlemci'ye gerçekten yük bindiren bir oyun. Bir de rica etsem oyun içi kullanımları MSI Afterburner gibi programlarla atabilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı