- Makaleler
- 13
Daha fazla
Ondan sıvı ya da gaz geçmeyecek. Isı geçecek. İsterse çatlak olsun. Her hangi bir sorun teşkil etmez.
İçerisinde sıvı bulunuyor. Yani çatlak olursa sorun teşkil eder. Temel çalışma prensibi yoğunluğu azalan (ısınan) sıvının gaza dönüşerek kendi içerisinde termal bir devir daim ile ısı iletimini en verimli şekilde sağlar. Ekran kartlarında kullanılan ısı borularında sıvı var mı yok mu, bununla ilgili detaylı inceleme ya da bilgi bulamadım. Ama genel itibari ile ısı borularının içinde sıvı bulunur.
Isı Borusu Nedir | Nasıl Çalışır?
Isı borusu son derece yüksek termal iletkenliğine sahip bir ısı transferi aletidir. Elektronik cihazlar, izotermal fırın astarları ve uzay uygulamalarında sıklıkla kullanılan ısı borularının yapılarını ve özelliklerini sizler için inceledik.
Böylesine küçük bir ezik için uğraşmaya gerek yok. Herhangi bir performans kaybı yaşamazsın ya da ileride geri dönülemez bir sorunla karşılaşmazsın. Hatta o ısı borusu tamamen görevini yerine getirmese bile ekran kartınızı kullanmaya devam edersiniz devamında 3 tane daha ısı borusu görevini yapmaya devam edecek soğutma performansında biraz kayıp olur o kadar. Yani içiniz rahat olsun onca alüminyum yaprak, ısı borusu falan derken bu devede kulak bile değil. O ezik tamamen kozmetik sınıfına girer. Montaj esnasında tornavida tarzı sivri sayılabilecek bir şey düşmüş ya da çarpmış olabilir.Merhabalar, Sinerji'den montaj hizmeti ile PC topladım ve kasayı incelerken ekran kartının ısı borusunda ezik olduğunu fark ettim. Bu durumun normal olup olmadığını Sinerji'ye sordum ve bu tür şeylerin her ekran kartında olabileceğini bunun bir sorun olmadığını söyledi. Fakat emin olamadım doğrusu, kafamı kurcaladığı için size sormak istedim. Sizce bu bir sorun teşkil eder mi?
Kastettiğim ezik fotoğrafta.
Eki Görüntüle 412137
Bu arada sıvı olmasaydı ısı borularının ucunu bu şekilde kapatmazlardı bence kesinlikle sıvı var.
Son düzenleme: