RX 570 Isı borusunda ezik

Ondan sıvı ya da gaz geçmeyecek. Isı geçecek. İsterse çatlak olsun. Her hangi bir sorun teşkil etmez.

İçerisinde sıvı bulunuyor. Yani çatlak olursa sorun teşkil eder. Temel çalışma prensibi yoğunluğu azalan (ısınan) sıvının gaza dönüşerek kendi içerisinde termal bir devir daim ile ısı iletimini en verimli şekilde sağlar. Ekran kartlarında kullanılan ısı borularında sıvı var mı yok mu, bununla ilgili detaylı inceleme ya da bilgi bulamadım. Ama genel itibari ile ısı borularının içinde sıvı bulunur.

Merhabalar, Sinerji'den montaj hizmeti ile PC topladım ve kasayı incelerken ekran kartının ısı borusunda ezik olduğunu fark ettim. Bu durumun normal olup olmadığını Sinerji'ye sordum ve bu tür şeylerin her ekran kartında olabileceğini bunun bir sorun olmadığını söyledi. Fakat emin olamadım doğrusu, kafamı kurcaladığı için size sormak istedim. Sizce bu bir sorun teşkil eder mi?

Kastettiğim ezik fotoğrafta.

Eki Görüntüle 412137
Böylesine küçük bir ezik için uğraşmaya gerek yok. Herhangi bir performans kaybı yaşamazsın ya da ileride geri dönülemez bir sorunla karşılaşmazsın. Hatta o ısı borusu tamamen görevini yerine getirmese bile ekran kartınızı kullanmaya devam edersiniz devamında 3 tane daha ısı borusu görevini yapmaya devam edecek soğutma performansında biraz kayıp olur o kadar. Yani içiniz rahat olsun onca alüminyum yaprak, ısı borusu falan derken bu devede kulak bile değil. O ezik tamamen kozmetik sınıfına girer. Montaj esnasında tornavida tarzı sivri sayılabilecek bir şey düşmüş ya da çarpmış olabilir.

Bu arada sıvı olmasaydı ısı borularının ucunu bu şekilde kapatmazlardı bence kesinlikle sıvı var.
412486

Son düzenleme:
2000lerin başında olsaydık, o boru harbiden bakır çubuk olurdu ama artık her firma ısı borularını yeni teknolojiyle üretiyor. Yani içinde sıvı var. Bence bir şey olmaz ama ekipman üreticisiyle iletişime geçmeyi deneyebilirsin için rahat etmezse. Aldığın cevap Sinerji'nin aleyhine olursa üzerlerine gidersin.

Cevaplarınız için teşekkürler. Ben de teknik bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ancak kozmetik olarak rahatsız edici geliyor bana. Sonuçta sıfır bir mal alıyorsunuz az miktarda da ücret ödemiyorsunuz ve borusu ezik geliyor. Garantiye gönder değiş kargola gönder derken en az 5 gün beklemek zorundasın ve kargoyla gönderirken 25 30 TL civarı bir ücret ödeniyor. Anlayacağınız değmez fakat halen can sıkıcı bir durum. 😁

Kasanın kapağını açıp saatlerce izlemiyorsanız birşey olmaz. Rgb yi bile anlamış değilim tonla para döküyor millet.
Sadece tonla para ödeseler iyi RGB fanlı soğutmalar alıyorlar normal soğutma olan versiyonlarına göre performansı düşük oluyor hava basıncı düşük, CFM değeri düşük keşke giden para olsa performanstan vermesi de var bunun.

Bazı arkadaşlar borunun boş olduğu söylemiş fakat bakır boruların içinde birden fazla ince bakır teller ve sıvıda yer alabiliyor.

Sıvıdan kasıt öyle dolu dolu bir sıvı değil, çok az miktarlarda oluyor, ısınan suyun buharlaşıp fanlara yakın kısımda yoğunlaşıp tekrar bakırın iletkenliği sayesinde ısıyı taşımak adına kullanılıyor. Her model için geçerli olmasa bile çoğu üretici böyle kullanıyor.

Bu arada o ufak eziklik sorun teşkil etmez, böyle kullanın zira basit kozmetik kusur yüzünden 1 ay ekran kartsız kalmak hoş olmaz.

Bazı arkadaşlar borunun boş olduğu söylemiş fakat bakır boruların içinde birden fazla ince bakır teller ve sıvıda yer alabiliyor.

Sıvıdan kasıt öyle dolu dolu bir sıvı değil, çok az miktarlarda oluyor, ısınan suyun buharlaşıp fanlara yakın kısımda yoğunlaşıp tekrar bakırın iletkenliği sayesinde ısıyı taşımak adına kullanılıyor. Her model için geçerli olmasa bile çoğu üretici böyle kullanıyor.

Bu arada o ufak eziklik sorun teşkil etmez, böyle kullanın zira basit kozmetik kusur yüzünden 1 ay ekran kartsız kalmak hoş olmaz.
Garantilik bir durum yok ortada kendilerinden direk değişim talep ettim kabul etseler İstanbul'daki şubelerine gidip elden değişim yapacaktım ancak bana değişimin gereksiz olduğunu söyleyip teknik servise yollayacaklarını onay gelirse
değişeceklerine söylediler. Dediğiniz gibi 1 ay ekran kartsız kalırdım ve değişme garantisi hatta orada zarar görmeyeceğinin garantisi yok. Ben de kabul etmedim tabii ki.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı