RX 570 işlemci önerisi

Uğur Ergin

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar işlemcim i3 7100 yakın zamanda performans yükseltmek adına değiştirmek istiyorum. Elimde çok fazla bir bütçe yok. Bilgisayarım hazır kasa halinde alındığı için anakart biraz kötü.
Ana kartın modeli Casper H110M4-C2H. Dediğim gibi bütçem pek fazla yok işlemci ve gerekirse anakartı satıp bir şeyler almaya çalışacağım. Ona göre parça önerir misiniz?
Not: Güç kaynağım 500W 85+ bronz sertifikalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaydadeğer fark istiyorsan Intel i5 9. nesil alman gerekiyor, ama eğer anakartın AMD uyumlu olsaydı Ryzen 5 1600 AF tam senin istediğin işlemci. İlla diyorsan Intel alacağım i5 alman gerek. Benim fikrim anakartını değiştirip AMD Ryzen 5 1600 AF alman. Anakart masrafı yapmak istemiyorsan i5 alabilirsin.
i7 7700k
veya
i7 6700k
Bütçeniz yetiyorsa i7 de alabilirsiniz ben bütçenize göre yorum yaptım.

Size anakartı değiştirmeden önerebileceğim tek işlemci modeli i5 7500 bunun için de fazla para vermeniz gerek. Onun dışında size önerim işlemci ile anakartı satıp AMD'yi geçmenizi öneririm.

Bunu önermem çünkü anakartınız 7. nesilden sonrasını desteklemiyor. Eğer alırsanız kullanamazsınız. Bu yüzden en fazla 7. nesil alabilirsiniz.

Arkadaşlar sanırım kendimi pek fazla anlatamadım zaten i7 6700K alabilecek bir bütçem olsa buraya yazma gereği duymazdım yine teşekkür ederim fikriniz için ama dediğim gibi bütçe çok kısıtlı anakart ile işlemciyi en iyi fiyata satıp üstüne 250-300₺ koyabilirim ona göre bir şeyler önerebilir misiniz.
Bu arada yazmayı unutmuşum parçalar ikinci elde olabilir

Size anakartı değiştirmeden önerebileceğim tek işlemci modeli i5 7500 bunun için de fazla para vermeniz gerek. Onun dışında size önerim işlemci ile anakartı satıp AMD'yi geçmenizi öneririm.

Bunu önermem çünkü anakartınız 7. nesilden sonrasını desteklemiyor. Eğer alırsanız kullanamazsınız. Bu yüzden en fazla 7. nesil alabilirsiniz.
Kullanabilir tabii ki desteklemiyor diye kullanamaz değil sadece işlemcinin detaylı bios ayarlarıyla oynayamaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı