RX 570 Kart Aniden Yükselip Alçalıyor

Merhabalar. Ekran kartım bilgisayar boştayken bile birden %0'dan %94 kullanıma ulaşıyor. 2 saniye sonra %0a düşüyor sonra %84'e yükseliyor. Devamlı bu şekilde bir istikrarsızlık içinde. Ve sistemim yeni 2020 Ocak'ta toplamıştım. Lakin bu ekran kartı sorunundan dolayı sanırım arkada YouTube'dan müzik açıkken bir oyun oynamaya kalksam örneğin LOL, bilgisayar kasmaya başlıyor. Sadece bir YouTube videosu ve LOL ile bile kasmaya başlıyor. Bazen ekran birden donuyor sonra monitör uyku moduna geçiyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. Anca resetlersem bilgisayar yeniden çalışır hale geliyor. İlk aldığım da sadece 8 GB RAM vardı, acaba RAM mı darboğaz yapıyor diye bir 8 GB daha aldım. Şu an toplam 16 GB ile çalışıyor ama hala sorunlar devam ediyor. Bazen de ekran saniyenin 10'da 1'i gibi bir sürede birden gidip geliyor sanki şimşek çakıyor gibi birden ekrana bembeyaz bir şey görünüp gidiyor gibi oluyor. Testlerin hepsini yaptım ve bir sorun yaşamadım. FurMark, Memtest86, Prime95 testlerinde bir arıza yaşamadım.
Mevcut donanımlar; Ryzen 2600 - Sapphire RX570 Pulse ITX 4 GB - 8x2 Corsair LPX 3000MHz - Samsung 250GB SSD 860Evo - Seasonic 620W PSU - MSI B450M VDH Plus - MSI vampric M10 kasa (kasayla gelen büyük tek fan ile çalışıyor ekstra bir fan eklemedim kasaya).
Bilgisayarı 3 ay önce topladım, topladığımdan beri bu sorunlar var maalesef ama katlanırım diye sabrettim artık çekilmez bir duruma dönüşüyor yardım ederseniz çok sevineceğim. BIOS'u güncel, RAM'leri BIOS'tan OC yapıldı.

yolla.png
yolla2.png
Adsız3-min.png

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile ekran kartı driverinizi silin. Silerken Windows güvenli modda olsun. Son çıkan Driver'i AMD'nin sitesinden indirip kurun. AMD Memory Tweak indirip size vericeğim undervolt ayarlarını yapın (PC'yi her açtığınızda kontrol edin) bu ayarlar ile kart çok daha serin çalışacak ve performans düşmesi olmayacak kendim RX570 STRIX modelini kullanıyorum bu ayarlarda 2 aydır hiç sorun yaşamadım.
RX570 Undervolt.PNG

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı