RX 570 kasma sorunu

Logan

Hectopat
3 gün önce RX 570'i aldım ve aldıktan sonra en güncel driver'ı kurdum. Eski ekran kartım da AMD idi. Bu yüzden eski driver silmeme gerek kalmadı. BIOS'u güncelledim ve bunları yaptıktan sonra CS:GO'ya girdim ve düşük ayarda 100 FPS bazen de 130-140 FPS aldım. İnternetten izlediğim videolarda 300-350 FPS alıyorlardı ama ben de neden böyle oldu anlamadım eski ekran kartımda zaten en düşükte 70-80 FPS alıyordum. Bu arada işlemcim i3-4160 diyeceksiniz darboğaz oluyor ama Mafia 3, R6, Dying Light gibi oyunları Ultra'da 60 FPS ve üzeri oynadım zaten internetteki videolarda da FPS oranları gayet iyi bu işlemciyle darboğaz olmuyor yani. Yardımcı olursanız sevinirim.
4 GB RAM
650W PSU
MSİ RX 570 EKRAN KARTI
Intel Core i3-4160 3.60 GHz İŞLEMCİ

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski kartım amd ve yeni kartımda amd diye driverı silmeme gibi bir durumunuz olamaz silip güzelce kurulum yapmanız gerek doğru olması açısından. Cs go da fps sorunuyla karşılaşmanızın nedenleri olarak cs go işlemciyi bol bol isteyen bir oyundur online rekabetçi oyun olduğu için bu sebeple işlemciniz rx 570 i karşılamıyor olabilir bunu öğrenmenin yoluda oyun içi değerleri atmanız gerek mafia 3 60 fps oynadığınız için işlemcide bir darboğaz söz konusu yok denilmez değerlere bakılıp net konuşulur. Diğer sebep 4 gb ram cs go için bile olsa yetersiz ram miktarıdır resmi kayıtlarda cs go 2 gb ram yazabilir ama emin olabilirsiniz cs go günümüzde 3 gb civarından daha fazla ram yiyor ve sizde 4 gb ram var bunun bir kısmını windows kendi ihtiyaçları için karşılıyor.

Son düzenleme:
İzlediğim videolarda da zaten benimle aynı işlemciyi kullanıyordu i3-4160'ı ona rağmen 300 fps alıyordu.
İzlediğin test videoları en az 1 veya 2 yıl geçmiştir güncel bir test bulamazsınız bu süre zarfındada cs ye bir çok maplerde değişiklik gelip sistem gereksinimlerinde değişiklikler olmuştur. Eski dust 2 ile yeni dust 2 arasındaki fps farkı bir örnek. Bu sistem gereksinimlerindede resmi olmasada bir değişikliğe gidildiğinin göstergesi.

İzlediğin test videoları en az 1 veya 2 yıl geçmiştir güncel bir test bulamazsınız bu süre zarfındada cs ye bir çok maplerde değişiklik gelip sistem gereksinimlerinde değişiklikler olmuştur. Eski dust 2 ile yeni dust 2 arasındaki fps farkı bir örnek. Bu sistem gereksinimlerindede resmi olmasada bir değişikliğe gidildiğinin göstergesi.
Bu arada dediklerinizi yaptım.DDU ile sürücüyü kaldırdım ve güncel sürücüyü indirdim ama eski sürücü zaten yokmuş ben boşuna kaldırıp silmişim ve yine fps artışı olmadı yüksek ayarda da aynı düşükde de aynı 100-150 fps sabit anlamadım gitti oyun zaten eski neden böyle anlamadım.

Dediğiniz videoların tarihi eski değil ve yeni Dust 2'de record edilmiştir.Bir sürü videoya baktım zaten.
CS:GO Cpu'dan %15 alıyormuş bellekten %90 civarı alıyor nasıl kasma oluyor ? Ram'in fps'ye bir etkisi olduğunu düşünmüyorum sadece takılmaları engelliyor diye biliyorum.

Son düzenleme:
Bu arada dediklerinizi yaptım.DDU ile sürücüyü kaldırdım ve güncel sürücüyü indirdim ama eski sürücü zaten yokmuş ben boşuna kaldırıp silmişim ve yine fps artışı olmadı yüksek ayarda da aynı düşükde de aynı 100-150 fps sabit anlamadım gitti oyun zaten eski neden böyle anlamadım.

Dediğiniz videoların tarihi eski değil ve yeni Dust 2'de record edilmiştir.Bir sürü videoya baktım zaten.
CS:GO Cpu'dan %15 alıyormuş bellekten %90 civarı alıyor nasıl kasma oluyor ? Ram'in fps'ye bir etkisi olduğunu düşünmüyorum sadece takılmaları engelliyor diye biliyorum.
Ramin fps e bir etkisi yok mu ? Hocam size dual channel ram konusunu araştırmanızı öneririm.Ben güncel olarak cs oynayan birisiyim 1.6 dan beri hocam cs go ya ilk çıktığında başladım şuanda 1 2 sene önceki dönemlere göre çılgınca sistem gereksinimleri arttı 6 gb ram yediğini gördüm ben cs go nun kendi gözümle. Yeni dust2 dediğiniz videoların hepsi 1 2 sene o gunden beri oyun içinde performans olarak çok değişiklik yaptılar kimi zaman işi batırdılar kimi zaman updatelerle toparladılar. Cs go nun ilk çıktığı zamanlardaki sistem gereksinimiyle şuankini karşılaştırmak gta 5 in ilk çıktığındaki haliyle şuanki halini bir tutmak gibi birşey. Neyse konumuza dönelim hiçbir dünyadaki tüm oyunculara açık online rekabetçi oyun okadar az miktar cpu yemez. İ7 8700 ile bazen %20 lerdeyken %40 %50 lere yükseldiğini bilirim ortama göre. Ayarlardan çoklu cpunun açık olduğuna eminmisiniz yada oyun içi değerleri atabilirmisin hocam ?

Dosya Ekleri

• Counter-strike  Global Offensive Screenshot 2019.07.29 - 21.49.25.14.jpg
    Counter-strike Global Offensive Screenshot 2019.07.29 - 21.49.25.14.jpg
    165,8 KB · Görüntüleme: 110
Ramin fps e bir etkisi yok mu ? Hocam size dual channel ram konusunu araştırmanızı öneririm.Ben güncel olarak cs oynayan birisiyim 1.6 dan beri hocam cs go ya ilk çıktığında başladım şuanda 1 2 sene önceki dönemlere göre çılgınca sistem gereksinimleri arttı 6 gb ram yediğini gördüm ben cs go nun kendi gözümle. Yeni dust2 dediğiniz videoların hepsi 1 2 sene o gunden beri oyun içinde performans olarak çok değişiklik yaptılar kimi zaman işi batırdılar kimi zaman updatelerle toparladılar. Cs go nun ilk çıktığı zamanlardaki sistem gereksinimiyle şuankini karşılaştırmak gta 5 in ilk çıktığındaki haliyle şuanki halini bir tutmak gibi birşey. Neyse konumuza dönelim hiçbir dünyadaki tüm oyunculara açık online rekabetçi oyun okadar az miktar cpu yemez. İ7 8700 ile bazen %20 lerdeyken %40 %50 lere yükseldiğini bilirim ortama göre. Ayarlardan çoklu cpunun açık olduğuna eminmisiniz yada oyun içi değerleri atabilirmisin hocam ?
MSİ Afterburner programı ile değerlere baktım CPU'yu dediğiniz gibi %40,%50,%60 kullanıyor.Böyle bir ekran kartıyla bu kadar kasması gerçekten şaşırtıcı.İnternette bu ekran kartıyla ve G4560 gibi darboğaz yapacak bir işlemciyle 250 fps alıyor ilginç.İşlemci i3 ve CS:GO'yu iyi fps'te oynayacak kadar iyi ama 100-150 fps arası gidip geliyor.PUBG'de ultra'da 60 fps aldım bu oyunda neden böyle oldu anlamadım işlemci de yeterli bu oyun için gerçi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı