Çözüldü RX 570 mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
RAM
2x8 3200 MHZ CL14 Corsair Vengeance Ram
SSD veya HDD modeli
120 GB Hi-Level SSD ve 1TB Toshiba p300 HDD
Ekran kartı
Msi Armor RX 570 4 GB OC
Anakart
MSI A320M PRO-E
İşlemci
Ryzen 5 2600
RX 570 kartına geçtiğimden beri bazen arada bir olan bazen ise hiç olmayan mavi ekran hataları ile karşılaşıyorum. Ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip birçok kez yükledim sorun devam ediyor.

Çözüm
SSD testlerini bitirdim hocam şu anda HDD'ye geçtim dediğiniz gibi. SSD'de bad sector çıkmadı sonuçları atıyorum bakabilirsiniz, sağlık kısmını pek anlamıyorum. Sorunun RAM kaynaklı olduğunu zannetmiyorum hocam, RAM'leri 6 ay önce aldım ve aldığım zamandan beri CL14-17-17-17-38 gibi bir ayarda OC yapılı şekilde kullandım. Bundan önceki ekran kartım GTX 1050 Ti'dı ve mavi ekran hatası gibi bir sorun ile karşılaşmadım, Minidump'dan anlamasamda AMD ile alakalı birkaç şey gördüm.

Hocam aynı şekilde HDD'de bad sector çıkmadı sağlık sonuçlarını bırakıyorum.
SSD'nizin Health görüntülerine bakılırsa SSD ile ilgili bir sorun mevcut. 3 sektör bozulmuş ve disk o sektörleri değilmiş. Sayı az olduğu için şu anlık bu durum çok tehlike arz etmiyor. Eğer bu sayı artmaya başlarsa Bad Sector'le sonuçlanabilir.

Interface CRC Error Count ise anakart ile disk arasındaki bağlantı ile ilgili. Genellikle kablodan dolayı olur. Kablonuzu değiştirip denemekle başlayın. İşe yaramazsa farklı çözüm yöntemleri sunacağım. Bu hata maalesef ilk hata gibi göz ardı edilebilir değil. Mavi Ekran almanıza sebep olmaya tek başına yeter.

Bu arada RAM testlerini mutlaka gerçekleştirin. RAM ile ilgili birden fazla hata mevcut. Disk sorunu, RAM sorununa göre daha düşük bir ihtimal dememe rağmen Diskte de sorun çıktı. RAM'leri siz düşünün artık.
HD Tune Pro ile Quick Scan kapalı olacak şekilde tüm disklere (USB ile bağladıklarınız dahil) Bad Sector testi gerçekleştirip, sonuçlara ek olarak Health sekmesinin görüntüsünü paylaşın.

Memtest86 ile BIOS üzerinden X.M.P ayarı kapalı olacak şekilde bellek testi gerçekleştirip sonuçları paylaşın.

Sorunun RAM kaynaklı gözüküyor fakat Disk ile alakalı bir takım uyarılarda mevcut.

HD Tune Pro ile quick scan kapalı olacak şekilde tüm disklere (USB ile bağladıklarınız dahil) bad sector testi gerçekleştirip, sonuçlara ek olarak health sekmesinin görüntüsünü paylaşın.

Memtest86 ile BIOS üzerinden XMP ayarı kapalı olacak şekilde bellek testi gerçekleştirip sonuçları paylaşın.

Sorunun RAM kaynaklı gözüküyor fakat disk ile alakalı bir takım uyarılarda mevcut.

SSD testlerini bitirdim hocam şu anda HDD'ye geçtim dediğiniz gibi. SSD'de bad sector çıkmadı sonuçları atıyorum bakabilirsiniz, sağlık kısmını pek anlamıyorum. Sorunun RAM kaynaklı olduğunu zannetmiyorum hocam, RAM'leri 6 ay önce aldım ve aldığım zamandan beri CL14-17-17-17-38 gibi bir ayarda OC yapılı şekilde kullandım. Bundan önceki ekran kartım GTX 1050 Ti'dı ve mavi ekran hatası gibi bir sorun ile karşılaşmadım, Minidump'dan anlamasamda AMD ile alakalı birkaç şey gördüm.
HD Tune Pro ile quick scan kapalı olacak şekilde tüm disklere (USB ile bağladıklarınız dahil) bad sector testi gerçekleştirip, sonuçlara ek olarak health sekmesinin görüntüsünü paylaşın.

Memtest86 ile BIOS üzerinden XMP ayarı kapalı olacak şekilde bellek testi gerçekleştirip sonuçları paylaşın.

Sorunun RAM kaynaklı gözüküyor fakat disk ile alakalı bir takım uyarılarda mevcut.

Dosya Ekleri

• SSD Sağlık.png
    SSD Sağlık.png
    49,8 KB · Görüntüleme: 46
  • SSD Sector.png
    SSD Sector.png
    31,9 KB · Görüntüleme: 37
  • HDD.png
    HDD.png
    38,7 KB · Görüntüleme: 39

SSD'nizin Health görüntülerine bakılırsa SSD ile ilgili bir sorun mevcut. 3 sektör bozulmuş ve disk o sektörleri değilmiş. Sayı az olduğu için şu anlık bu durum çok tehlike arz etmiyor. Eğer bu sayı artmaya başlarsa Bad Sector'le sonuçlanabilir.

Interface CRC Error Count ise anakart ile disk arasındaki bağlantı ile ilgili. Genellikle kablodan dolayı olur. Kablonuzu değiştirip denemekle başlayın. İşe yaramazsa farklı çözüm yöntemleri sunacağım. Bu hata maalesef ilk hata gibi göz ardı edilebilir değil. Mavi Ekran almanıza sebep olmaya tek başına yeter.

Bu arada RAM testlerini mutlaka gerçekleştirin. RAM ile ilgili birden fazla hata mevcut. Disk sorunu, RAM sorununa göre daha düşük bir ihtimal dememe rağmen Diskte de sorun çıktı. RAM'leri siz düşünün artık.

Çözüm
SSD'nizin health görüntülerine bakılırsa SSD ile ilgili bir sorun mevcut. 3 sektör bozulmuş ve disk o sektörleri değilmiş. Sayı az olduğu için şu anlık bu durum çok tehlike arz etmiyor. Eğer bu sayı artmaya başlarsa bad Sector'le sonuçlanabilir.

Interface CRC error count ise anakart ile disk arasındaki bağlantı ile ilgili. Genellikle kablodan dolayı olur. Kablonuzu değiştirip denemekle başlayın. İşe yaramazsa farklı çözüm yöntemleri sunacağım. Bu hata maalesef ilk hata gibi göz ardı edilebilir değil. Mavi ekran almanıza sebep olmaya tek başına yeter.

Bu arada RAM testlerini mutlaka gerçekleştirin. RAM ile ilgili birden fazla hata mevcut. Disk sorunu, RAM sorununa göre daha düşük bir ihtimal dememe rağmen diskte de sorun çıktı. RAM'leri siz düşünün artık.

Sorun dediğiniz gibi büyük olasılıkla RAM'den oluyor. RAM'leri teste soktuğum da bazen 1 saat bazen ise 5 dk içinde error geliyor. SSD kablosunu değiştirip tekrar health kısmını atacağım hocam.

Sorun dediğiniz gibi büyük olasılıkla RAM'den oluyor. RAM'leri teste soktuğum da bazen 1 saat bazen ise 5 dk içinde error geliyor. SSD kablosunu değiştirip tekrar health kısmını atacağım hocam.
RAM testini X.M.P kapalı yapıyorsunuz değil mi? X.M.P'nin kapalı ve RAM belleklerinizin anakartınızın sitesinde belirtilen Dual Channel sistemine uygun olduğuna emin olup testi çalıştırın. Eğer zaten bu şekilde sorun verdiyse geçmiş olsun. Garantisi varsa servise gönderin.

RAM testini XMP kapalı yapıyorsunuz değil mi? XMP'nin kapalı ve RAM belleklerinizin anakartınızın sitesinde belirtilen Dual channel sistemine uygun olduğuna emin olup testi çalıştırın. Eğer zaten bu şekilde sorun verdiyse geçmiş olsun. Garantisi varsa servise gönderin.

XMP açık ve kapalı denedim ikisi de sorunsuz çıktı. 6 aydır sorunsuz çalışan ve Memtest86'dan geçen overclock ayarlarım şimdi hata vermeye başladı. Anakartta 2 slot var hocam doğru takılı olduğuna eminim. WattMan rehberinizdeki ayarları yapmama rağmen nadir de olsa PC açıldığında WattMan hatası alıyorum. Fastboot ayarını kapatmak sorunu çözüyor diyorlar, kapatsam PC açılırken ne kadar yavaşlar? XMP açıkken ns değerleri daha düşük ama RAM okuma yazma hızı daha düşük. Hocam ns mi daha önemli yoksa RAM okuma yazma hızı mı?

XMP açık ve kapalı denedim ikisi de sorunsuz çıktı. 6 aydır sorunsuz çalışan ve Memtest86'dan geçen overclock ayarlarım şimdi hata vermeye başladı. Anakartta 2 slot var hocam doğru takılı olduğuna eminim. WattMan rehberinizdeki ayarları yapmama rağmen nadir de olsa PC açıldığında WattMan hatası alıyorum. Fastboot ayarını kapatmak sorunu çözüyor diyorlar, kapatsam PC açılırken ne kadar yavaşlar? XMP açıkken ns değerleri daha düşük ama RAM okuma yazma hızı daha düşük. Hocam ns mi daha önemli yoksa RAM okuma yazma hızı mı?
Maalesef o konuda bir bilgim yok. Yalnız ben anlayamadım. Bir yerde sorun verdi demişsiniz diğer yerde sorunsuz çıktı demişsiniz. X.M.P kapalı olacak şekilde hata verdi mi vermedi mi?

Maalesef o konuda bir bilgim yok. Yalnız ben anlayamadım. Bir yerde sorun verdi demişsiniz diğer yerde sorunsuz çıktı demişsiniz. XMP kapalı olacak şekilde hata verdi mi vermedi mi?

Vermedi hocam, orada RAM'leri overclock yaparak test ettim RAM'lerde sorun olabilir dediğiniz için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı