RX 570 Minecraft oynarken gri ekran verdi

K1ng06

Kilopat
Makaleler
5
RAM
cl16 16gb 3000mhz 8+8 gskill
Ekran kartı
msi rx570 4gb oc
Anakart
gigabyte b450m s2h
İşlemci
ryzen 5 5500
Az önce MC oynarken bir anda oyun çöktü ve Launcher'da ekran kartına bağlı bir hata olabileceği yazdı, ben de Görev Yöneticisi'nden ekran kartına baktım, 65 derece gösteriyordu, bilgisayarı kapatırken de 1 dk gri bir ekranda kaldı.
Ekran kartım: MSI RX570 OC.
İşlemci: Ryzen 5 5500.

Sürücü Güncellemesi:
MSI’nın web sitesinden Radeon RX 570 ARMOR 8G OC için en son sürücüyü indirin ve yükleyin1. Ayrıca, ekran kartınızın sürücüsünü güncellemek için AMD’nin kendi sürücü tespit aracını kullanabilirsiniz2.
Eski sürücüyü kaldırmadan önce bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın.
Ekran Kartı BIOS Güncellemesi:
Ekran kartınızın BIOS’unu güncelleyin. Bu, performans ve uyumluluk sorunlarını çözebilir. MSI’nın web sitesinde uygun BIOS sürümünü bulabilirsiniz.
Güç Kaynağı Kontrolü:
Bilgisayarınızın güç kaynağı yeterli mi? Ekran kartınızın ve diğer bileşenlerinizin gereksinimlerini karşıladığından emin olun.
Soğutma Sistemini Temizleyin:
Ekran kartının soğutma sistemini temizleyin. Toz veya kir tıkanıklığı performans sorunlarına neden olabilir.
Bağlantıları Kontrol Edin:Ekran kartını anakartınıza doğru bir şekilde bağladığınızdan emin olun. Kablo bağlantılarını kontrol edin ve gerekiyorsa yeniden takın.
Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, ekran kartınızın fiziksel olarak zarar görmüş olabileceğ

Technopat Haberler

Geri
Yukarı