RX 570 Oyunlarda Düşük FPS Sorunu

VetTekSamet

Kilopat
Daha fazla  
1 ay önce bir sistem topladım yaklaşık olarak 3000 TL fiyatlı.
Denediğim çoğu oyunda büyük sıkıntılar yaşıyorum öncelikle sistemim aşağıdaki gibi

Anakart: Asus A68HM-K
Ekran Kartı : AMD RX570 4 GB'lik
İşlemci: AMD A8 -7650K
RAM: Kingston ValueRAM 8GB 1600MHz DDR3 RAM

Depolama birimleri olarak 120 GB SSD + 500 GB Harddisk

Oyunlarda aldığım FPS değerlerim ise:

PUBG: en düşük grafiklerde 20-40 arası ve oyunda inanılmaz kasma oluyor.
GTA 5: Yüksek ayarlarda 20-50 FPS arası çok değişken genel olarak oynayabiliyorum..
The Witcher3 : Orta ayarlarda 60 FPS.
H1Z1: Bu oyunu neredeyse hiç bir ayarda oynayamıyorum. FPS 20'lerin altına iniyor.

İnternette ekran kartımın performans testlerini izlemiştim neredeyse benim aldığım FĞS değerlerinin 2 katı değerler alıyorlardı. Benim problemim yazılımsal mı ? Donanımsal mı? Bu sorun için 1200 TL ayırdım.

Son düzenleyen: Moderatör:

ilginiz için teşekkürler , arkadaşın verdiği sitelere güvenemediğimden bu arada yanlış anlaşımasın bu benim bilgisizliğim. Vatandan almayı düşündüm fakat stokları mevcut değil parçaların ve acaba anakartın bilgisayar kasamla uyumlu olup olmadığını anlamanın bir yolu var mı ?

kasa modelim : THERMALTAKE VERSA H25 500W USB3.0 PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar

@VetTekSamet Kasanızın boyutu mid tower veya ATX ise ATX ve ondan küçük bir anakart tercih edebilirsiniz ancak kasanız mini tower veya mATX ise micro ATX bir anakart tercih edebilirsiniz.

MidT ATX yazıyor o zaman micro ATX bir anakart almalıyım

Önerdiğiniz anakart kasama uyumsuz olduğu için (mATX kasa mecvut), Bu anakartı almayı düşünüyorum Asus Prime B450M-A AMD B450 DDR4 3200MHz Soket AM4 mATX Fiyatı

Sizce arada fazla fark var mı ? yoksa kasa değiştirmem daha mı iyi olur?

Son düzenleme:
@VetTekSamet Eğer kasanızın içinin görünüşü sizin için önemliyse Asus TUF B450 Gaming alın. Görünüş çok da önemli değil derseniz Asus B450m-K alın ama ATX boyutu olan B450 anakartları kolay kolay ucuza bulamazsınız. Asus TUF Vatan’da 660TL gibi bir şeydi sanırım fiyatı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…