RX 570 R5 2600 Sistemi Satıp Sistem Dizmek vs Upgrade Yapmak

ICuRSeDI

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, arada kaldım. O yüzden bir fikir alış verişinde bulunmak istedim. Benim şu anda kullandığım sistemimi RX570 2600 bulunuyor. Anakartımda B450 Corsair 16 GB RAM var. Benim düşüncem şu ki işlemciyi satıp üstüne koyup 5600 almak. Parçaları satıp üstüne koyarak sistemi parça parça yenilemek. Bu mantıklı mı yoksa sistemi komple 10K'ya satıp, üstüne atıyorum 5 koyup yeni bir sistem almak mı? Düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar, arada kaldım. O yüzden bir fikir alış verişinde bulunmak istedim. Benim şu anda kullandığım sistemimi RX570 2600 bulunuyor. Anakartımda B450 Corsair 16 GB RAM var. Benim düşüncem şu ki işlemciyi satıp üstüne koyup 5600 almak. Parçaları satıp üstüne koyarak sistemi parça parça yenilemek. Bu mantıklı mı yoksa sistemi komple 10K'ya satıp, üstüne atıyorum 5 koyup yeni bir sistem almak mı? Düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim teşekkürler.
Bu sistemi 10kya satamazsınız.7k anca.7k satıp üstüne 5k ekleyip hazır rx6600lü sistem alabilirsiniz.

Aynı sistemlere sahipmişiz birkaç ay önce tek farkımız bende 1660Ti vardı. Şunu söyleyebilirim ki aşırı derecede bir fark yaşayacaksın ki bu fark işlemci üzerine çok hissedeceksin. R5 5600 gibi bir sistem alırsan. Ben toplamda 6K civarı sattım, parçaları parça parça satman daha kârlı olur. Ben R5 5600 işlemci, b550 anakart, RX 6700'e geçtim dünya varmış.😂 Ne kadar sevsem de R5 2600 artık günümüz oyunları için tekli çekirdek performansı yeterli değil, dediğim gibi yeni sisteme geçince anlayacaksın. Hayırlı olsun şimdiden.

6800 veya 6800 XT al 2. el garantili. Sonra da işlemciyi değiştir 5700X al garantili.
5 sene rahat götürür. Yeni sistemler nedense çok fazla güç harcıyor anlam veremedim bundan sonraki nesilleri daha düşük güç ve daha performanslı çıkaracaklar pazarlama taktiği.

Bugün arkadaşıma şöyle bir upgrade yaptık;
5600 (İ7 3770)
ROG STRİX B550 F (OEM ANAKART)
G.skill ripjawsV f4 16 gb (DDR3 OEM)
Normal de eski sistem de online oyunlar da 100 fps üstüne çıkamıyordu, şu an çağ atlamış durumda biraz rx570'a Overclock'ta yaptık baya iyi oldu.

İşlemci ile ekran kartını sat
Bi 6600 ya da 6700 ekran kartı bir de yanına R5 5600 işlemci aldın mı tamam
İkinci ellerde uygun fiyata bulursun

Son düzenleme:
Bence sistem şuan için iyi durumda teker teker parçalarını değiştirmeni öneririm.

Örneğin önce anakart tan. Başla sonrasında ekran kartı sonrasında işlemci bildiğim kadarıyla elindeki işlemci ile rx6700 ekran kartınla 2k oyunlarda darboğaz yapmadan oynarsın

B450 anakartınız var ben olsam ekran kartından başlayıp upgrade ederim ki bende öyle yaptım adım, 3080 almayi dusunmuyorsaniz, 6000 serisi ekran kartlarina bakabilirisiniz F/P çok iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı