Merhabalar, Amazon Türkiye sitesinden Sapphire RX 570 4GB Nitro+ modelini satın aldım. Cuma günü elime ulaştı.
Kart RX 580 olarak gözüküyor. Hani 2.elde almadımki VBIOS atılsın ve kutu geldiğinde etiketini söküp kutusundan çıkaran bendim. Aslında pek takmadım kafaya.
Az önce TechPowerUp'dan kendi kartımın BIOS'una baktım ve BIOS numaraları aynı idi acaba endişe duymama gerek var mı?
Kullandığım sürücü;
Adrenalin Edition 18.11.1 Optional
Windows 10 1803.
DDU ile silip tekrar aynısını ve tekrardan silip eski sürücüleri yükledim ama nafile.
Ekran kartı sadece burda ve Asus GPU TweakII'da RX 570 olarak gözüküyor.
RX580 olarak görmelerinin nedeni bunu ayırt edemiyor olmaları sanırsam. Yazılımı hazırlayan arkadaşlar fazla detaya inmemiş gibi. RX580 tanımlamış ama RX570 için uğraşmamış onuda RX580 atmış gibi.
Donanım incelemek için kullanılan programların çoğu AMD tabanlı sistemlerde stabil çalışmıyor. Mesela benim işlemcimin sıcaklık değerleri çoğu programda çok yüksek görünüyor. Bazı programlarda ekran kartı kullanım yüzdelerinde hatalar oluyor. Bunlar tamamen programlarla alakalı. Nvidia ve Intel için optimize ettiklerinden uyum sorunu oluyor büyük ihtimalle. Performans sorunu yaşamıyorsanız bu sorunu dikkate almayın.
Yabancı forumlarda araştırma sonucu RX 570 Nitro+ serisinde bu sıkıntıdan çokca bahsedildiğine vardım. Kullanıcılar ilk akla DDU ile silip eski sürücü kurup sorunu halleden kişiler mevcut halledemeyen de. Kart olması gerektiği gibi çalışıyor sıcaklık saat hızları yük içi gayet iyi Kafaya takılcak konu değilmiş.