RX 570 Sıcak Çalışıyor

segahleksa

Hectopat
Hepinize merhaba. 1.5 yıldır GT 1030 kullanıyordum. Dün ASUS'un STRIX RX 570 4 GB modelini satın alıp bilgisayara taktım. Ama sıcaklığı yük altında aşırı yüksek. Eski ekran kartımda sıcaklık yük altında her zaman 50-65 oluyordu. Ama RX 570'de sıcaklık değerim yük altında 83-86 derece oluyor. Kasanın kapağını çıkardım ama en ufak bir değişiklik olmadı. Fanlar da %90'da çalışıyor. Bu sıcaklıklar normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni alınan bir ekran kartına göre fazla bence. Kasa hava sirkülasyonunuzu iyi ayarladığınızdan emin olun. Servisten termal macun değişimi talep edin.

RX 570 dediğin OC'lu RX470 çipi. Yani bu kadar ısınmaması şaşırtırdı. Undervolt yapabilirsin. Fan devrini arttırmak belki çözüm olur ama kesin çözüm için undervolt.

Dosya Ekleri

• Inkedradeon-rx-500-series-graphics-cards_LI.jpg
    58 KB · Görüntüleme: 62
Ööf neyi değil ya. Her taraf RX 570 ısınma sorunu konularıyla dolu. Yaz gelmiş havalar sıcak. Ne normal değil?

Sen neden her konuda gereksiz taraf tutmaya çalışıyorsun sürekli gözüme takılıyor. Burada arkadaşın bir sıkıntısı var ve çözüm arıyor ve birisi gelip olaya normal deyip geçiyor. Herhangi bir yetkinliğin ve bilgin olmayan konuda cevap yazma. Kendim bizzat aynı ekran kartına sahibim 70 dereceyi nadiren geçiyor.(Hava ortalama 29-32 derece) 8 veya 9 aydır kullanıyorum. Bir de kendi demiş bu kadar ısınması şaşırttı diye.

RX 570 için bence normal. Bir tık düşürebilir ancak kart ile alakalı değil. Kasa içi hava akışı ile alakalı.

Ya bilgine de yetkine de... Senin yaşın kadar sistem toplamışım ben neyin bilgisinden bahsediyorsun arkadaş. Bilgiyse bilgi verdik. Fabrikadan OC yapılıp kullanıcıya onlarca dolar fazla paraya satılan ekran kartı. Sıcak olacak tabi. 80 sıcakta 75 değil mi? Giriş sınıfı kart bu arkadaş! RTX2070'leri RTX 2080'leri konuşmuyoruz burada. Yakın zamanda çıkmış giriş sınıfı bir kart. Ben kendi kartımla yük altında 55 derecelerde oynuyorum. Sıcak havada oynamış olsam bile 60 derece olmuyor. OC yapsam yine görmez. Tarafla falan ilgisi yok. Bu kart saçma bir kart ve ısınması da çok normal Undervolt yapacak. Çaresi yok.
Al canım inceleye dur.

Undervolt+Fps'i monitörün HZ'ine sabitle. Afterburner indirip şu fan profilini oraya geçir.

Dosya Ekleri

• 123.PNG
    10 KB · Görüntüleme: 60
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…