RX 570 Sinyal Yok Hatası

___b_p

Decapat
Merhaba arkadaşlar.
Yeni topladığım PC'de bu hatayı alıyorum. Win 10 USB kurulum yaptım güncelleştirmelerden sonra ekran kartı driverini yükleyemeden otomatik olarak reset attı ve mavi ekran üstünde sinyal yok yazısı çıktı.

Sistem:
  • MSI Armor RX 570 4GB OC
  • Samsung 250GB 860 Evo M2 SSD
  • Kingston 8GB HyperX Fury Black DDR4 3200MHz cl18 PC RAM
  • Ryzen 5 2600x socket AM4 4.2GHz 19mb önbellek 95w işlemci
  • MSI B450M Pro-M2 v2 AM4 DM Ryzentm DDR4 3400 MHz (OC) USB 3.1 anakart
  • Xigmatek Venom x 650w 80 plus power 4x120mm RGB

Monitör:
  • ASUS 23" VS239HV Full HD HDMI IPS Monitör (2014 )

Denediklerim
  • Farklı HDMI, DVI ve VGA kablolarını direkt ya da dönüştürücü kullanarak taktım.
  • BIOS resetledim.
  • Farklı monıtor ve TV'ye bağladım.
  • PSU bağlantılarını kontrol ettim. Olmadı
  • Monitörü başka kasaya bağladığımda görüntü veriyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörde sıkıntı yok, sıkınta kasa içinde.
Bağlantılarda sıkıntı yok.
Sıkıntı anakart işlemci ya da ekran kartında, ilk başta anakartta GPU varsa onboard ekran kartı ile test yapıp sonucu belirtin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wattman hatasına benziyor. Geçmiş olsun.

Bilgisayar yeniden başladığında "...Wattman ayarları geri yüklendi" tarzında bir mesaj alıyor musunuz? Aldıysanız geçmiş olsun, almıyorsanız sistemdeki donanım/donanımlardan kaynaklanan bir problem olabilir.

Kasaya gelen elektriği tamamen kesin ve BIOS pilini çıkartıp 5-10 dakika bekleyin. BIOS pili olmadan sistemi çalıştırın. Görüntü gelirse pili tekrar takın.

Arkadaşlar görüntü alınamıyor ama Wattman hatasını nasıl görsün.

Anakart üzerinden görüntü alabiliyor musunuz? Eğer evetse kartta donanımsal problem olma olasılığı çok yüksek. Farklı bir sistemde deneyin. Benzer şekildeyse garantiye gönderin. Hayırsa belirtin.

Anakart üzerinden görüntü alamaz çünkü 2600x'de gpu birimi yok. Öncelikle uzay montaj dene baktın olmadı, maalesef parçaları başka sistemde denenen lazım ilk başta ekran kartı.

Boşa millete RX5xx almayın parasına bakıpta demiyorum işte. O profilinde jet resmi olan Vordyme her konuda RX5XX model ekran kartlarını öneriyor. Bu tarz konularda piyasada yok ama. Geçmiş olsun kardeşim ekran kartını başka bir bilgisayarda denemeye çalış imkanın varsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…