RX 570 sistem Apex Legends'da takılıyor

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi bu sorun sadece Apex'te oluyor. Diğer tüm oyunları stabil şekilde yüksek performansta oynayabiliyorum. Silip tekrar yüklemenin yanında dosya doğrulaması yapmama ve sürücülerimin güncel olmasına rağmen sorunum hala devam etmekte. Bunu nasıl çözüme kavuşturabilirim?

Not: 4-5 ay öncesinde oyunu sorunsuz oynuyordum, takılmalar son zamanlarda olmaya başladı.

Sistemim:
AMD Ryzen 5 2600X.
Gigabyte B450M S2H V2.
XFX RX 570 4 GB.
Apacer 8 GB DDR4 3000 MHz.
WD Green 240 GB.
PNY CS900 240 GB.
Corsair VS550.

Dosya Ekleri

• resim_2021-09-03_184441.png
    resim_2021-09-03_184441.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta belirttiğim gibi bu sorun sadece Apex'te oluyor. Diğer tüm oyunları stabil şekilde yüksek performansta oynayabiliyorum. Silip tekrar yüklemenin yanında dosya doğrulaması yapmama ve sürücülerimin güncel olmasına rağmen sorunum hala devam etmekte. Bunu nasıl çözüme kavuşturabilirim?

Not: 4-5 ay öncesinde oyunu sorunsuz oynuyordum, takılmalar son zamanlarda olmaya başladı.

Sistemim:
AMD Ryzen 5 2600X.
Gigabyte B450M S2H v2.
XFX RX 570 4 GB.
Apacer 8 GB DDR4 3000 MHz.
WD Green 240 GB.
PNY CS900 240 GB.
Corsair VS550.

Oyun hangi SSD'ye kurulu hocam.

Green serisi kronik sorunlu hocam diğer SSD'ye kurmayı dneyin.
Bu zamana kadar hiç sorun yaşamadım hocam sadece Apex'te böyle olması saçma. Artı olarak sistemim yetmesine rağmen kullanım değerlerim anormal derecede.

Dosya Ekleri

• resim_2021-09-03_194907.png
    resim_2021-09-03_194907.png
    3,8 MB · Görüntüleme: 46
Bu zamana kadar hiç sorun yaşamadım hocam sadece Apex'te böyle olması saçma. Artı olarak sistemim yetmesine rağmen kullanım değerlerim anormal derecede.

Zaten hocam zamanla okuma yazma değerleri çok hızlı düştüğü için kronik sorunlu deriz CrystalDiskMark yükleyip Green SSD'ye okuma ve yazma hızı testi yapıp sonucun ekran görüntüsünü atın.

Zaten hocam zamanla okuma yazma değerleri çok hızlı düştüğü için kronik sorunlu deriz CrystalDiskMark yükleyip Green SSD'ye okuma ve yazma hızı testi yapıp sonucun ekran görüntüsünü atın.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (43).png
    Ekran Görüntüsü (43).png
    33,4 KB · Görüntüleme: 44
SSD'de bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Değerler enteresan. Ekran kartı kullanılmıyor, işlemcinin hepsi kullanılıyor, ekran kartı 48 derece vs. Aslında bu darboğaz işareti ama darboğaz yapacak bir sistemi yok ve başka oyunlarda problem yaşamadığını söylemiş. Anlayamadım. Sorun oyunla ilgili olabilir belki.

8 gb ram apex için yeterli değil. Benim sistemde yer yer 8.5 gbın üstüne ram kullandığı oldu oyunun. Eğer takılmalar sadece anlık ve nadiren oluyorsa sıkıntı oyunda son 1 aydır oyunda böyle bir problem var.

SSD'de bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Değerler enteresan. Ekran kartı kullanılmıyor, işlemcinin hepsi kullanılıyor, ekran kartı 48 derece vs. aslında bu darboğaz işareti ama darboğaz yapacak bir sistemi yok ve başka oyunlarda problem yaşamadığını söylemiş. Anlayamadım. Sorun oyunla ilgili olabilir belki.

Evet sebebiyeti buldum arkadaşlar diskte bir problem yok. İşlemci %100 kulanılıyor ekran kartı %8 burada bir darboğaz var ama çözemedim. Ekran kartının sıcaklığı bu yüzden düşük.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı