RX 570 sistem GTA 5'te FPS düşüyor

rain992

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Orijinal GTA 5'te, hikaye modunda, Advanced Graphics ve MSAA kapalı, Grass Quality normal, V-Sync açık ve diğer tüm ayarlar en yüksekte iken 60 FPS alıyorum. Sorunsuz bir şekilde oynanıyor fakat 30 saniyede bir FPS 24'e düşüyor. 10 saniye sonra yine eski haline dönüyor ve bu durum sürekli tekrarlanıyor. Bazı testler yaptım, mesela FPS düşünce açıyı bozmadan öylece bekledim ve kendi kendine düzeldiğini gördüm. Yani ortamdaki hareketlilikle, efektlerle, çimlerle bir ilgisi yok. Bir duvarın önüne gidip boş duvara baktım, buna rağmen yine kendi kendine düşüp yükseldi. Rastgele değil, düzenli bir şekilde oluyor, ayarlanmış gibi. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Sistem özellikleri:
Gigabyte Aorus RX 570 4 GB
FX-6300
M5A78L-M LX3
16 GB RAM
Gigabyte 240 GB SSD
600W PSU
Adrenalin Edition 23.4.3
Windows 10 Pro 22H2

Son düzenleyen: Moderatör:

Sistem darboğaz yapıyor gibi görünüyor MSI Afterburner ile işlemci %kaç kullanıyor bir bakın hocam.

Sistem darboğaz yapıyor gibi görünüyor MSI Afterburner ile işlemci %kaç kullanıyor bir bakın hocam.
10 dakika oynadım, sonuçlar aşağıdaki gibi. Bahsettiğim FPS düşüp yükselme olayını da görebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    754,7 KB · Görüntüleme: 38
  • 2.jpg
    754,8 KB · Görüntüleme: 39
Değerler normal gibi yüksek ihtimal ya HDD de ya da RAM'lerde sıkıntı var. Oyun ayarlarınızıda atar mısınız?
HDD değil, SSD kullanıyorum. Oyun ayarlarını da yukarda belirtmiştim ama neyse.

Bilen yok mu?

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    681,5 KB · Görüntüleme: 44
  • 2.PNG
    581,9 KB · Görüntüleme: 38
  • 3.PNG
    220 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…