RX 570 sistem için işlemci önerisi

Tamam hocam o konuda sıkıntı yok da işlemci anakart ilişkisini hala anlayamadım. Neden beslemesin 5600'ü? Ayrıca anakartlarda besleme diye bir şey mi var?
Anakartın güç yönetimi ve sıcaklıkları yüzünden diyorum. Ryzen 5 5600'ü besleyebilir stok değerlerde büyük ihtimalle. Fakat ben riske atmazdım. Örnek olarak :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartım Prime A320M-K
Ekran kartım RX 570 4 GB.

İşlemdim Ryzen 5 1400. işlemcimi değiştirmek istiyorum. Oyunlarda düşük FPS alıyorum. Sizce hangi işlemciyi almalıyım? Ryzen 5 2600 le iyi FPS alabilir miyim yoksa Ryzen 5 3600 falan mı almalıyım? Ya da önerdiğiniz başka bir işlemci 3500-4000 bütçem var.

Hocam benim de naçizane önerim Intel'e geçmen olur Ryzen işlemci fiyatlarından sonra.

Böyle yapabilirsin. Biraz bütçeni aşar tabii ama giriş seviyesi anakart alayım falan derse 1K düş direk fiyattan.

Anakartın güç yönetimi ve sıcaklıkları yüzünden diyorum. Ryzen 5 5600'ü besleyebilir stok değerlerde büyük ihtimalle. Fakat ben riske atmazdım. Örnek olarak :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Tek bulabildiğim videoya göre besleyebilmesi lazım.

5600x üstündeki işlemcilerde sıcaklıklar ve güç yetersizliğinden frekans düşüşü oluyor.

Tek bulabildiğim videoya göre besleyebilmesi lazım.

5600x üstündeki işlemcilerde sıcaklıklar ve güç yetersizliğinden frekans düşüşü oluyor.

Hocam VRM sıcaklığı çok olmaz, sanmıyorum. Kasa içi hava akışının da etkisi var bu arada tabii.

Hocam VRM sıcaklığı çok olmaz, sanmıyorum. Kasa içi hava akışının da etkisi var bu arada tabii.
Sadece VRM sıcaklığı değil "power delivery"de önemli.

Söylediklerim 65W TDP ile çalışan 5600 için geçerli değilmiş zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı