RX 570 sistem kapanıyor

chromososs

Picopat
Daha fazla  
Şimdi arkadaşlar. Ben bir sistem topladım bilgisayarı açtım normal çalışıyor sonra CS yüklerken bir anda kapanıp geri açıldı ve bu sürekli tekrar etti bazen 10 dk da bir kapanıp açılıyor bazen hemen kapanıp açılıyor ve sonra da Windows düzgün çalışmıyor uyarısı veriyor bende 4 kere format attım, şakasız 2 gündür uğraşıyorum ama hâlâ çözüm bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem birleşenleri:

MSI B450M-A Pro Max.
RX 570.
Ryzen 5 5600.
Crucial 240 GB SATA SSD.
Kingston 16x2 3200 MHz RAM.
Rampage 650 watt PSU.

Sonra bir kere daha flash bellek ile format atarken bilgisayar format atılırken kapanıp açılmaya başladı. O yüzden Windows bile yükleyemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
knk ben ssd denedim onda deil ram de denedim ondada deil ya anakartta yada psu da işlemciyi sıfır aldım zaten bozuk olma ihtimali çok düşük

hocam son bişey daha soriyim psu nun bozulma sebebi nedir akım korumalı pirizde taktım arada şarteller atıyo bizim evde ve bazen power kablosu yanıyo değiştiriyorum

Lütfen Everest gibi markalardan uzak durun. Özellikle PSU konusunda.
ikinci el alınırmı

Hocam son bir şey daha sorayım PSU'nun bozulma sebebi nedir akım korumalı pirizde taktım arada şarteller atıyor bizim evde ve bazen Power kablosu yanıyor değiştiriyorum.

Kalitesiz PSU'larda koruma olmadığı için bozulur, sistem bile yanabilir ayrıca üzerinde yazan watt değerini vermiyor muhtemelen.

İkinci el alınırmı

Sıfır almanız daha iyi olur ama kaliteli marka ve az kullanılmışsa neden alınmasın.

Power kablosu yanıyor değiştiriyorum.

Power kablosu yanıyorsa ve sistem kapanmıyorsa o PSU'yu çöpe at.

Kalitesiz PSU'larda koruma olmadığı için bozulur, sistem bile yanabilir ayrıca üzerinde yazan watt değerini vermiyor muhtemelen.

Sıfır almanız daha iyi olur ama kaliteli marka ve az kullanılmışsa neden alınmasın.

Power kablosu yanıyorsa ve sistem kapanmıyorsa o PSU'yu çöpe at.
yok öyle deil bilgisayar çalıırken yada kapalıyken bi anda şarteller atıyo bilgisayar kapanıyo sonra bakıyorum kablo yanmış

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı