RX 570 sistem "Kernel data ınpage error" hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Darth Umbra

Megapat
Merhabalar, bugün birkaç dakika öncesinde bu hatayı aldım.
Bellek testini daha önceki açtığım konuda (yani yaklaşık 1 ay önce) hiç hata almadan geçmiştim.
İnceleyen herkese teşekkür ediyorum.

Sistemim;

Gigabyte RX 570 4 GB.
Ryzen 5 1600 AF.
MSI B450M-A PRO Max.
Corsair 2400 MHz RAM.
Kingston A400 SSD.
Seagate ST1000DM010 1TB HDD.

Minidump

Bu hata genel olarak disk kaynaklıdır.

Kullandığın 2 diske testleri yapacaktın.
O yüzden HD Tune ile "error scan" testi ve "health" sekmesini paylaşın.

HD Sentinel yazılımı ile sağlık derecesini paylaş ve S.M.A.R.T verilerini paylaş.

"sfc /scannow" rehberini uygula.

Test sonuçlarından sonra başka bir komut girdireceğim. Bu komut diski kontrol ediyor ve küçük bir arıza varsa düzeltiyor gibi.

Merhabalar, konuma yazmayı unutmuşum ancak bilgisayar temiz formatlı daha format atalı bir gün oluyor. Ancak format atmadan önce de bir mavi ekran almıştım (Ki bilgisayarım çok yavaşlamıştı, ne kadar anti-virüs ile taratsam bile bir şey çıkmıyordu) bunu belirteyim dedim.

Bunun dışında aşağıya HD Tune ile yaptığım Error Scan ve Health sekmesini ekliyorum.
Scannow yapıp HD Sentinel yazılımını da birazdan yükleyeceğim.

Şimdiden teşekkür ederim.
-
HD Sentinel verilerimi de ekledim.
-
Scannow'u da uyguladım şimdi çıkan sonucu ve log dosyasını ekliyorum.
CBS.log

Dosya Ekleri

• HDD.png
    21 KB · Görüntüleme: 37
  • HDDHealth.png
    39,9 KB · Görüntüleme: 39
  • SSD.png
    20,5 KB · Görüntüleme: 35
  • SSDHealth.png
    32 KB · Görüntüleme: 47
  • HDD Genel.png
    54,8 KB · Görüntüleme: 40
  • SSD Genell.png
    53,8 KB · Görüntüleme: 39
  • SSD SMART.png
    76 KB · Görüntüleme: 33
  • HD SMART.png
    76,5 KB · Görüntüleme: 33
  • scannow.png
    16,5 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Diskler iyi gözüküyor.

"sfc /scannow" komutuna karşılık "DISM" rehberini uygulayın.

Bu süreçte tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşırsın.

Merhabalar, bilgisayarımda sık sık donmalar olmaya başlamıştı (discord, edge, windows dahi donuyordu) bu yüzden format atmıştım ve azalsa da tam olarak sorunum çözülmedi. Acaba bu aldığım mavi ekran hatalarıyla bir alakası olabilir mi diye merak ediyorum.

Bu arada dün gece donduğu sırada bilgisayarı tuşundan kapatırken "Critical_Proccess_Died" gibi bir mavi ekran hatası daha aldım ancak o sırada bilgisayarı kapatmak üzere olduğum için ne yazık ki minidump dosyası oluşmadı.

Bunların dışında DISM'i de uyguladım sanırım bir sorun çıktı, sonuçları da ekliyorum.

Cevabınızı bekliyorum, teşekkür ederim.
Merhabalar, az önce Windows + L kombinasyonunu yaptıktan sonra yine Windows'um gitti ve mavi ekran aldım.
Şu an bilgisayarı açamıyorum ama açabilirsem Minidump dosyalarını paylaşacağım.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    24,5 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_20210213_145257.jpg
    196 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Bilgisayarı açabildiyseniz minidump dosyasını paylaşın.
Kabloları tamamen söktüm, bios pilimi çıkarttım, kasanın içini biraz temizledim ve her şeyi yeniden bağladığım zaman bilgisayarım sorunsuz şekilde açıldı ancak minidump dosyası yine kaydedilmemiş. Aynı zamanda şimdilik donma kasma gibi bir sorun da yaşamadım. Sorunun neden dolayı olduğuna dair bir fikriniz var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…