RX 570 sistem manuel OC performansı

Makaleler
10
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sistemimin OC yapılabilir her parçasına OC yaptım ve sonuçlarını sizinle paylaşmak istedim. Sistemim ve stok değerleri:
  • Ryzen 5 1600, 3.2 GHz
  • 8 GB (2x4) 2400 MHz RAM
  • RX 570 4 GB Sapphire Pulse, 1244 MHz core clock ve 1500 MHz memory clock
  • MSI B350M Pro-VDH
Manuel OC değerleri:
  • Ryzen 5 1600, 3.9 GHz
  • 8 GB (2x4) 3000 MHz RAM
  • RX 570 4 GB Sapphire Pulse, 1380 MHz core clock ve 2000 MHz memory clock
379058
379059

Şimdi sıra performansa geldi. Öncelikle 3DMark Fire Strike ve Time Spy testleriyle başlayalım.

Timespy.png

Gördüğünüz gibi Time Spy testinde aşağı yukarı %13 performans artışı sağlanmış.
379049

Ve Fire Strike testinde ise bu değer %15'e kadar çıkmış.

Oyun testlerine geldiğimizde şimdilik sadece Shadow Of The Tomb Raider ve The Division 2'de test edebildim ancak müsait olduğum zaman ve tabi ki istek gelirse BF5, Metro: Exodus, Resident Evil 2 Remake gibi oyunların testlerini de ekleyebilirim.

Öncelikle Tomb Raider'dan başlayalım. 1080p çözünürlük ve highest grafik ayarlarında önce stok değerlerde sonra da OC değerlerde becnhmark testi yaptım ve sonuç olarak FPS'de 48'den 54'e yükselerek aşağı yukarı %10 artış sağlamayı başardım.

379056
379057

The Division 2'de de aynı şekilde 1080p ultra ayarlarda benchmark testi yaptım ve sonuç olarak yine performansta aşağı yukarı %10 artış elde ettim.

379054
379055

Genel değerlendirme: İşlemci hızındaki ve özellikle RAM hızındaki artış performansı beklediğimden de az etkiledi. Forumda Ryzen için yüksek MHz RAM'in çok önemli olduğunu sık sık görüyorum ancak yaptığım testler neticesinde performansı etkileyen 3 parçaya OC yaparak oyunlarda anca %10-11 artış elde edebildim. Bu sonuçlarda ekran kartına yapılan OC öne çıkıyor.

NOT: Bu işlerde yeniyim bu yüzden biraz acemice ve karışık olmuş olabilir ancak bu yazıyı gecenin 3'ünde yazmamın da etkisi olabilir 😀
@Alio6 hocam sizin icin voltaj degerlerini paylasacaktim, aklimdan cikmis. Biraz gec olsa da elimden geldogince paylastim. Kusura bakmazsin umarim.

Son düzenleme:
Hayir. Sadece guc limitini +%50 olarak ayarladim.

Hız aşırtmanın stabil olup olmadığını anlamak için 1 saatlik FurMark testi yapabilir misiniz acaba? Isı değerleri ne oluyor ve sistemin kapanması, ekranda çizgi gibi sorunlar oluyor mu diye merak ediyorum. Ben de bu civarlarda hız aşırtma yapabilirim.

Hız aşırtmanın stabil olup olmadığını anlamak için 1 saatlik FurMark testi yapabilir misiniz acaba? Isı değerleri ne oluyor ve sistemin kapanması, ekranda çizgi gibi sorunlar oluyor mu diye merak ediyorum. Ben de bu civarlarda hız aşırtma yapabilirim.
Bu degerlerde 1.5-2 saat Metro: Exodus, Division 2 ve BF5 oynadim, herhangi bir stabilite sorunuyla karsilasmadim. Ekran kartina OC'yi WattMan uzerinden yaptim, istersen ayarladigim WattMan profilini paylasabilirim.

11.40'da hastahane randevum var da ogleden sonra Furmak ile de deneyebilirim. Daha once 20 dakika civari denemistim, sorun cikmamisti.

Isi degerleri konusunda ozel fan profili olusturdugum icin genelde 72-75 derece arasinda geziyor ancak kart tek fanli oldugu icin fan hizi %60-70 civari oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı