Merhaba,
Şu an elimde ASUS RX570 4 GB ve High Power 750W 80+ Gold PSU'su olan sistem var. Sadece bu iki parçayı belirttim, çünkü kasa, anakart, RAM ve işlemcimi değiştirmeyi planlıyorum.
Kendi çapımda biraz araştırma da yaptım, gördüğüm kadarıyla işlemci olarak R5 1600- 2600- 3600, anakart olarak da B450 ve B550 modelleri öneriliyor. RAM olarak bir fikrim yok, ancak kendi plan ve bütçemi şöyle açıklayabilirim:
Bu sistemi topladıktan sonra yakın zamanda (en azından 4 yıl) ekran kartını güncelleme planım yok, ancak eğer olursa işlemcimi tekrardan değiştirmek istemiyorum, o sebeple 2600 ve 3600'e daha yakınım. Anakart olarak B450'nin bu sistemi kaldıracak modelleri var sanıyorum, ancak siz daha iyi bilirsiniz. RAM 16 GB olacak. Kasa hakkında hiçbir bilgim yok, uygun bir kasa önerisi de yapabilirseniz çok iyi olur.
Bütçe maksimum 10.000 TL, ancak parçaların fiyatlarına bakınca 10.000 TL'nin fazla geleceğini düşünüyorum, o sebeple mümkün olduğunca daha düşük bütçe parçalar önerebilirseniz minnettar olurum. Bütçe limitini eğer parçalar benim tahmin ettiğimden pahalı gelecekse diye 10.000 belirledim, yoksa 6000-7000 TL'ye de bu sistemi bu ekran kartına yetecek şekilde toplayabilirsek, benim için çok daha iyi olur. Şimdiden teşekkürler.