@recep50 hocam 5600 ile takas yapmayı kabul etmedi ama Ryzen 5 5500 varmış sıfır 2 sene garantili onunla takas yapmak mantıklı mı i5 9400F + H310M vereceğim. Değer mi performans farkına?
Hocam amacım daha yüksek FPS almak yeni monitör alacağım için monitörde 170hz msi olacak büyük ihtimal. Nasıl bir yükseltme yapmalıyım en son 2019 da pc toplamıştım yeni işlemcilerden ekran kartlarından pek bir bilgim yok. Lolde 170 fps altına düşmesin yeterli. Şu anki sistemde oyunun ortalarına doğru 120 altına düşebiliyor.
Ya güncellik açısından dedim ben. 5500 ve B450 anakart alınabilir ikinci elden 5000₺ ye.
Ama bi kere yükselteyim daha da uğraşmayayım derseniz o şekilde yapın bence.
2. el 5600 + giriş seviyesi b450. B450 anakartlar ucuz olduğu için taksitli sıfır da alabilirsiniz. 3000 TL sıfır 5500 vereceğine taksitle Amazon'da 3600 TL tray hali satılıyor
Hocam işlemcinizi eğer 5 5500 ile değişecekseniz pek de tavsiye etmem dediğim gibi hem bu sayede işlemciye vereceğiniz parayı da ekran kartına vermiş olursunuz
Bütçeniz ne kadardı bu arada ona göre bir ekran kartı önerebilirim.
Hocam işlemcinizi eğer 5 5500 ile değişecekseniz pek de tavsiye etmem dediğim gibi hem bu sayede işlemciye vereceğiniz parayı da ekran kartına vermiş olursunuz
Bütçeniz ne kadardı bu arada ona göre bir ekran kartı önerebilirim.