RX 570 Sistem Sürekli Kapanıp Açılıyor

Neffie

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, sistem özelliklerim şu şekilde.
  • RX570 4GB
  • 16GB RAM
  • İ7 4790
  • 250GB SSD
  • HASWELL H81 Anakart
  • 500W PSU 80 Bronze

Konudan şöyle bahsedeyim. Sabah PC açmak için bastığımda 2-3 saniye sonra kapanıp, tekrar açıldı ve bu fişi çekene kadar devam etti. Dün'e kadar hiçbir şeyi yoktu. Dün 2.el 8GB RAM aldım. 2 gün önce yeni bir SSD alıp işletim sistemini kurdum. Sadece fark ettiğim kadarıyla dün PC'yi kapatmak istediğimde ekran gitmişti fakat kapanmamıştı sonrasında fişi çekmiştim. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Dün aldığınız 8GB RAM'i çıkarıp diğer slota takın. Eğer sorun hala devam ediyor ise aldığınız RAM'i çıkartıp bilgisayarı çalıştırmayı deneyin. Eğer sıkıntısız çalışırsa aldığınız RAM de sıkıntı olabilir.

Son düzenleme:
Dediğiniz gibi yaptım fakat şimdi tuşa bastığımda hiç bir tepki yok PC'de. PSU'da bir sıkıntı olmasın.

Dediğiniz gibi yaptım fakat şimdi tuşa bastığımda hiç bir tepki yok PC'de. PSU'da bir sıkıntı olmasın.
BIOS' u sıfırlayın. Kasanın elektriğini tamamen kesin ve BIOS pilini söküp 5 dakika kadar bekleyin. Pili takmadan sistemi açın ve birkaç açma kapama pratiği yapın. Sorun yoksa, pili takın ve BIOS' u varsayılan ayarlara getirip kullanın. Bazen yüksek akım gelen PSU' lar kendini koruma altına almak için böyle bir güvenlik önlemi alıp sistemi kilitleyebiliyor. Bahsettiğiniz sorunun RAM ile alakalı olduğunu pek zannetmiyorum ama, öyle bir ihtimal elbette var.

Son düzenleme:
Bios pili ni söküp 5 dk bekleyin tekrar takın 24 pinlik soketleri işlemci soketini kontrol edin bilgisayari onbord dan açın ekran kartı bağlamadan bakın bir düzelme varmı

Çok teşekkürler BIOS pilini çıkarttım 5 dakika bekledikten sonra açıldı fakat direk BIOS açılıyor PC açılması için ne yapmalıyım.

Çok teşekkürler BIOS pilini çıkarttım 5 dakika bekledikten sonra açıldı fakat direk BIOS açılıyor PC açılması için ne yapmalıyım.

Bios Tan işletim sisteminin kurulu olduğu sürücüye bakın görüyormu görmüyor

PSU bağlantılarını ve disk bağlantınızı kontrol edin.
RAM sayımı yapmadan mı açılıyor, yoksa ram sayımından sonra mı açılıyor bios?
Büyük ihtimalle OS un kurulu olduğu diski okunmuyor olabilir. herhangi bir şekilde Yeni aldığınız ram i takarken anakartın bükülmesi yaşanmış ve kılcal bir çatlak da oluşturmuş olabilirsiniz. Kapanmama durumu da beni RAM'lerin uyumsuzluğu veyahut kılcal çatlağın olma ihtimaline götürüyor.

Resimler bu şekilde 2 tane attım. Kusura bakmayın BIOS'dan fazla anlamıyorum ama BOOT bölümünde Hard Disk filan gözükmüyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20190403_143725.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 61
  • IMG_20190403_143631.jpg
    904,1 KB · Görüntüleme: 60
Zaten BIOS sifirlandi pili sökünce bence sdd ve HDD sata ve güç tablosu çıkmıştır yerinden RAM takarken benim de başıma gelmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…