RX 570 sistem yandı

EmreNoir

Kilopat
Öncelikle merhaba, ben az önce bilgisayarı TV'ye bağladım Mafia Definitive Edition oyununu oynuyordum, oyun çok akıcı bir şekilde oynanıyordu, ama hava çok sıcaktı. Belli bir süre sonra birdenbire kasadan kıvılcımlar çıktı. Galiba tam göremedim sonra ekran gitti. Kasa da yanık kokuyordu.

Bilgisayarın soğumasını bekledim. Eski yerine koydum ve çalıştırmayı denedim ama bilgisayar açılırken her zamanki yaptığı "tınnnn" sesini yapıyor ama 2 kat daha uzun sürüyor ve bu seste sonra ekrana görüntü gelirdi eskiden. Şu an gelmiyor. Neresinin yandığını nasıl öğreneceğim?

-İşlemci X3440 3.4GHz overlocked.
-Ekran kartı Sapphire RX 570 Turbo.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını çıkartıp sistemi çalıştırmayı deneyin. O şekilde de çalışmazsa güç kaynağı, RAM veya anakartınız arızalanmış olabilir. Ama öncelik ekran kartını çıkartıp deneyin.

Ekran kartı fan bağlantısı çıkmış olabilir mi? Benim eski ekran kartı 2017'de böyle yanmıştı fan kablosu çıkmış sıcaktan yanmış.

Ekran kartını çıkartıp sistemi çalıştırmayı deneyin. O şekilde de çalışmazsa güç kaynağı, RAM veya anakartınız arızalanmış olabilir. Ama öncelik ekran kartını çıkartıp deneyin.
Ekran kartını çıkarıp denedim yine aynı sesi verdi ama ekrana görüntü yine gelmedi çünkü işlemciden veya anakarttan görüntü çıkışı yok kasa çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor 1 uzun 2 kısa bip sesi veriyor

Anakartınızın modeli nedir?
Gigabyte Ga p55 us3l

Ekran kartı fan bağlantısı çıkmış olabilir mi? Benim eski ekran kartı 2017'de böyle yanmıştı fan kablosu çıkmış sıcaktan yanmış.
Fan kablosunun yanıp yanmadığını nasıl öğrenicemki kablolar sağlam duruyor ama fanlar dönmüyor (yanık olmadan önce sistemi açtığımda dönüp dönmediğini hatırlamıyorum)

Gigabyte Ga p55 us3l

Fan kablosunun yanıp yanmadığını nasıl öğrenicemki kablolar sağlam duruyor ama fanlar dönmüyor (yanık olmadan önce sistemi açtığımda dönüp dönmediğini hatırlamıyorum)
4 Tane 4gb ramin yerlerini dual olarak değiştirdim ama fayda etmedi hala 1 uzun 2 kısa bip sesi veriyor kasa çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor

PSU (Güç Kaynağı) yanmış olabilir.
Fanları dönüyor ve bilgisayarı başlatıyor ve klavyeyi mauseyi filan taktığımda onlara ışık veriyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı