Çözüldü RX 570 sistemde ekran karıncalanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

JohnCage48

Hectopat
Daha fazla  
İyi sosyaller. Ekran kartım RX570.

Önceden eski oyunlara girdiğimde, bazen de yeni oyunlarda ekran kararıp aniden piksel piksel olurdu. Ancak şu an masayı oynattığımda bile ekran anlık kararıp kendine geldiğinde piksel piksel oluyor. Resetleyip düzeltiyorum, her masa oynatışımda olmuyor. VGA dönüştürücü kullanıyorum ondan olabilir mi? Kartın performansında falan sorun yok. Ekran ekteki resme benziyor.

IMG_20190525_012917.jpg

Sapphire Nitro RX 470 kullanıyorum.

Kullandığım dönüştürücü ise bu:

Bu sizin yaşadığınız durum, kablonun HDMI portuna ya da hangi porta takarsanız takın fark etmez iyice oturmamasından. Yani düzeltmek için ya kabloyu takıp çıkartacaksınız, ya da sistemi yeniden başlatacaksınız.

Yani @573664 'ün dediği gibi. Dönüştürücüden, tecrübeye sabit.

Sapphire Nitro RX 470 kullanıyorum.

Kullandığım dönüştürücü ise bu:

Bu sizin yaşadığınız durum, kablonun HDMI portuna ya da hangi porta takarsanız takın fark etmez iyice oturmamasından. Yani düzeltmek için ya kabloyu takıp çıkartacaksınız, ya da sistemi yeniden başlatacaksınız.

Yani @573664 'ün dediği gibi. Dönüştürücüden, tecrübeye sabit.
Dönüştürücü olmadan direk uygun kabloları kullanmayı düşünüyorum. Peki sence kartın bozulmuş olma olasılığı var mı?

Dönüştürücü olmadan direk uygun kabloları kullanmayı düşünüyorum. Peki sence kartın bozulmuş olma olasılığı var mı?
Zannetmiyorum. Görüntü aktarma kablosundan oluyor bu tarz şeyler.

Ekran kartında DL-DVI-D çıkışı var sanırımı. Monitör eski 1600x900 çözünürlüğe sahip ve sanırım VGA girişi var. Bu ürün işimi görür mü? Umarım boşa para harcamıyorumdur. Birde 1080 görüntü aktarır diyor bunda monitörden dolayı sorun yaşayabilir miyim ? @AllyFeedon

Ekran kartında DL-DVI-D çıkışı var sanırımı. Monitör eski 1600x900 çözünürlüğe sahip ve sanırım VGA girişi var. Bu ürün işimi görür mü? Umarım boşa para harcamıyorumdur. Birde 1080 görüntü aktarır diyor bunda monitörden dolayı sorun yaşayabilir miyim ? @AllyFeedon
İyi akşamlar.

Ben bu tarz kablolara çok denk geliyorum lakin pek bir fikrim yok.

İyi akşamlar.

Ben bu tarz kablolara çok denk geliyorum lakin pek bir fikrim yok.
Anladım.

Az önce birşey denedim. Kablolaları elle salladım görüntü gitmiyor ama masayı salladığımda ve klavyeyi sertçe kaydırdığımda görüntü gidiyor. Çok enteresan.

Dönüştürücüyle hiçbir alakası yokmuş. Kablolar gevşemiş, sağlamca sıkınca düzeldi. Az kalsın boşuna dönüştürücüyü değiştiriyordum. 😉

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı