RX 570 sistemde yetersiz performans

İşletim sistemi
Windows 10

kade

Hectopat
Makaleler
2
Merhaba. Öncelikle sorunu anlatayım. Bilgisayarıma daha yeni format attım. Formattan önce Battlefield 1'de 80-90 FPS sabit alırken formattan sonra sürekli drop girmeye başlamıştı. Drop dediğim de normal, anlık drop falan değil. 80 FPS iken 70'e düşüyor fakat 10 FPS değil de, 60 FPS'lik bir drop girmiş gibi görünüyor. Ben de oyunun bu şekilde zevki çıkmadığı için sildim. Minecraft'a girdim fakat aynı sorun burada da var. Birçok oyunda test ettim ve hep aynı sorunla karşılaştım.

Sistemim:
  • Ekran kartı: Sapphire Radeon RX570 Pulse ITX 4 GB GDDR5 256 Bit
  • İşlemci: Ryzen 3 2300X AM4 3.5GHz 8MB önbellek 4 çekirdek 12nm
  • Anakart: B350M PRO-VD Plus
  • RAM: XPG 8 GB Gammix D30 kırmızı 2666MHz CL16 DDR4 (2x8)
  • SSD: Adata SU630 240GB 520 - 450 MB/s
  • Kasa: Power Boost VK-C013b RGB 500W USB 3.0 mid tower

Sorun kronik sorunlu ucuz SSD'den kaynaklanıyor büyük ihtimal.
Ben de öyle düşünüyorum çünkü genelde hep ilerledikçe drop giriyor. Bir şeyleri yüklemeye çalıştığı için herhalde. Yine de benden daha bilgili insanlar var, sormak istedim o yüzden.

WD Blue veya Samsung marka SSD almaya çalışın. Eğer bütçeniz yetmezse Patriot Burst iyi bir alternatif.

Bir daha ucuz diye böyle SSD'leri almayın daha kaliteli SSD tercih edin. Tabi sorunun tamamının kaynağı SSD olmayabilir sadece sorunlu olduğu kesin bir model.
Hazır sistem almıştım 2 yıl önce, tek SSD seçeneği buydu maalesef. Ben de bilgisizdim o zaman. Hâlâ da SSD'ler hakkında pek bir bilgim yok. Öneriniz için teşekkürler. Benim anlamadığım asıl kısım şu, formattan önce gayet iyi çalışıyordu sistem. Bakalım diğer arkadaşlar ne diyecek.

Bende de aynı sorun vardı hocam. Ama yine de SSD'nin portunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Arkadaşın dediği gibi SSD den kaynaklanma ihtimali yüksek. Bende aynı Kioxia marka ucuz bir SSD aldım SSD olsunda ne olursa olsun kafasıyla. Mesela oyun gayet akıcıyken karakteri arkasına döndürünce akıcılık birkaç saniye gidiyor galiba dokuları yüklemeye çalışıyor o ara. Bu dediğim sorun SSD den mi blimiyorum ama bununla ilgili konu falan da açmıştım çözüm bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…