RX 570 sisteme PSU önerisi

• Konuyu başlatan EySe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 858

EySe

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Aşağıdaki gibi bir sistem topluyorum ama PSU'ya karar veremedim. Özellikle marka ve kaç Watt almam gerektiği konusunda, donanım özelliklerine göre fiyat/performans ürünü tavsiyelerinizi rica edeceğim. İlgilenirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
  • ASUS ROG STRIX AMD Radeon RX 570 4 GB OC 256Bit GDDR5
  • ASUS Prime B450M-K S/L/V DDR4 DVI USB3,1 AM4
  • Corsair Vengeance LPX 8 GB (1x8GB) DDR4 3000MHz C16
  • SanDisk SSD Plus 120GB 530MB-400MB/s SATA 3 2.5" SSD
  • Samsung 1 TB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Cpu belirtilmemiş ancak 1600-2600 den birisi oldugunu varsayarak 450-500 w 80+ bir psu yeterlidir diyorum (everest frisby gibi markalar olmadigi surece)

Evet, sertifikasız PSU'ları mümkün olduğunca tercih etmeyin.

Hayır, bilindik marka olsa da sertifika önemli.
Değil kardeşim iyi markalarda sertifikasız güç kaynakları %75'e varan verimlilik veriyor zaten bu oldukça yeterli bende Cooler Master Elite V3 var 80+ sertifikası yok ama 12V den 552 watt güç veriyor %75 verimliliğe sahip ve eminim ki PowerBoost, Frisby,Rampage,Gamepower gibi markaların 80+ güç kaynaklarından daha kaliteli Recep Baltaş bile bilinmiş bir markaysa 80+ şart değil diyor bilip bilmeden konuşmayın.

Tamam çok bilmiş dostum, bu insanların da aklı falan yok zaten boşu boşuna ''gold'' sertifikalı PSU'lara falan o kadar para döküyorlar, bilinmiş markaymış zaten sertifikasız alsın ne olacak sanki? (!)
Evet bilindik bir markanın sertifikasız PSU'sunu şu dandik markaların yerine tercih ederim fakat sertifika önemsiz diyemezsin. Recep Baltaş'ın sertifika önemsiz dediği konuşmayı atabilir misin acaba nerede demiş merak ettim. Madem böyle diyorsa neden topladığı tüm sistemlerde sertifikalı PSU'lar var? Düşündürücü.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı