RX 570 siyah ekran hatası veriyor

Taktake

Megapat
Daha fazla  
Siyah ekran sorunu 2025 yılında hala devam ediyor. Bu soruna kimi zaman WattMan denildi kimi zaman farklı isimler. Sonuç olarak monitöre aniden siyah ekran geliyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. Çok nadirde olsa masaüstündeyken de oldu ama çoğu zaman CS2'e girerken oluyor. Farklı birkaç oyunda da aynısı oldu. RAM, SSD sağlık testleri yapıldı hiçbir sorun görünmüyor. DDU ile güvenli güvensiz bütün modlarda sürücü silinip en güncel WHQL sürücü kuruldu. Temiz format atıldı. Windows en güncel sürümde. İşlemci ve ekran kartı termal macunları kaç defa yenilendi sayısı belli değil. UV yapıldı. Güç kablosu değişildi. Güç planında bütün modlar denendi. Neredeyse yapmadığımız donanımsal ya da yazılımsal olarak bir işlem kalmadı. Ama nafile... Gerçekten aynı sorundan müzdarip olup da çözebilen varsa yardımcı olsun yoksa kafayı sıyıracağım.
Sistem: ASUS A320M-F, Ryzen 5 1500X, Sapphire RX 570 4 GB, Corsair 8 GB 3000 MHz, SanDisk 240GB SSD, Aerocool 500W Power Supply.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü kablonuzda veya ekran kartının portlarında sorun olabilir hocam.

Görüntü kablonuzda veya ekran kartının portlarında sorun olabilir hocam.

Mesela 1-1.5 ay gibi bir süre boyunca 1 sefer bile bu hata olmadı. Aynı kablo aynı port Ben bu kronik sorunun donanımsal değil de, daha çok yazılımsal olduğunu düşünüyorum.

Mesela 1-1.5 ay gibi bir süre boyunca 1 sefer bile bu hata olmadı. Aynı kablo aynı port Ben bu kronik sorunun donanımsal değil de, daha çok yazılımsal olduğunu düşünüyorum.
DDU ile kurulum yaparken "Windows donanım güncellemelerini engelle" tarzı bir seçenek var, tiklemiş miydiniz?

Dediğiniz gibi yazılımsal'sa eğer. Bir güncelleme yaptığınızda bu olmuş olmalı. İşletim sisteminiz nedir?

DDU ile sürücüyü kaldırırken güvenli mod seçmene gerek yok. Önce Windows otomatik driver yüklemeyi durdur. Windows 10 Otomatik Sürücü Yüklemeyi Kapatma Rehberi

Sonrasında driverı kaldır DDU ile yeniden başlat. 24.9.1 sürümünü kur fakat kurarken driver only veya minimal install kurar mısın?

DDU ile kurulum yaparken "Windows donanım güncellemelerini engelle" tarzı bir seçenek var, tiklemiş miydiniz?
"windows" bir aygıt için sürücü ararken, sürücülerin "windows update" ile indirilmesini önleyin diye bir seçenekten bahsediyorsanız, evet kutucuk işaretli.

İşletim sistemim; Windows 10 - 64 Bit. Driver Only'de yaptım ama nafile. Otomatik driver yüklemeyi şimdi durdurdum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…