RX 570 ve 16 GB RAM mi, RX 580 ve 8 GB RAM mi?

PCgezgini027

Decapat
Herkese selam. Ben bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Sisteme RX 570 4 GB ve 16 GB RAM mi kullanayım, yoksa RX580 8 GB ve 8 GB RAM mi? İkisi de ayni fiyat 4000 TL'ye düşüyor. (Toplayacağım PC'nin maliyeti.) 1080p oyunlarında hangisi daha çok performans sağlar very high'da? Örnek: GTA V, Fortnite, AC Origins, PES 19, FIFA 19, Doom, Far Cry 5 vb...

Herkese selam. Ben bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Sisteme RX 570 4 GB ve 16 GB RAM mi kullanayım, yoksa RX580 8 GB ve 8 GB RAM mi? İkisi de ayni fiyat 4000 TL'ye düşüyor. (Toplayacağım PC'nin maliyeti.) 1080p oyunlarında hangisi daha çok performans sağlar very high'da? Örnek: GTA V, Fortnite, AC Origins, PES 19, FIFA 19, Doom, Far Cry 5 vb...
Öncelikle bu iki bileşen için bütçeniz nedir onu bir söylerseniz belki sağdan soldan bakarak indirimli fiyat denk getirebiliriz.

Ben 3-5 ay sonra 8 GB RAM daha alabilir, takabilirim diyorsan bence RX580 al çünkü ekran kartını değiştirmesi çok daha sancılı bir iş. Ayrıca ekran kartı FPS'yi doğrudan etkiliyor. Ama ben bu kasaya bir daha dokunmayacağım diyorsan RX570 ve 16 GB RAM al.

Dostum bence bu yanlış bir soru. RX570 ile 580'in arasında aman aman uçurum bir fark yok, bence RAM'den kısılarak bir ekran kartı yükseltmesi yapılacaksa, bu daha yüksek bir kart olmadığı sürece pek manası yok.

Ben 3-5 ay sonra 8 GB RAM daha alabilir, takabilirim diyorsan bence RX580 al çünkü ekran kartını değiştirmesi çok daha sancılı bir iş. Ayrıca ekran kartı FPS'yi doğrudan etkiliyor. Ama ben bu kasaya bir daha dokunmayacağım diyorsan RX570 ve 16 GB RAM al.
Katılıyorum eğer ileride RAM yükseltme şansınız var ise RX 580 alın bütçeniz elverdiğinde 8 Gb RAM eklersiniz.

Ekran kartını olabildiğince yüksek tut mümkünse hatta RX 590 al. Başka bileşenlerden kıs kasadan PSU dan vs. Ama oyun odaklı sistem topluyorsan önceliğin ekran kartı olmalı ve bütçene göre alabileceğin en iyi ekran kartını almalısın. SSD de aldıysan HDD ile idare edip parasını GPU ya aktar.
İlerde gerekli eklemeleri yaparsın. Bir de 16 GB 2400mhz RAM alma gerekirse tek RAM al ama en az 8 GB 3000 mhz ve CL16 olsun

Dostum bence bu yanlış bir soru. RX570 ile 580'in arasında aman aman uçurum bir fark yok, bence RAM'den kısılarak bir ekran kartı yükseltmesi yapılacaksa, bu daha yüksek bir kart olmadığı sürece pek manası yok.
Hocam ikisinide kullanmış biri olarak arasında fark var bence aradaki fiyat farkına değer.

@eeburak11 Dostum illaki arada fark var ama 1080P üzerinde iki kartta çok abartılı bir fark yok ve aralarında çok göze çarpacak bir fiyat farkı da yok 100-150 TL fark için 8 GB RAM feda etmeye değmeyeceğini düşünüyorum.
RX580: MSI RX580 ARMOR 8G OC 8GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar 1797 TL
RX570: MSI RX570 ARMOR 8GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar 1634 TL
8GB RAM feda etmek demek ise, sistem Dual Channel olmayacak demek ve arada o kadar uçurum bir fiyat farkı olmadığı için kafadan yaklaşık 150 TL fark için ve $ kurunun da tekrardan kafasını yukarıya diktiği için 8 GB RAM feda etmek bana pek makul gelmiyor.
Not: Ekran kartı fiyat farkı dengeli olması için ikisinide MSI ve ARMOR modelini koydum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı