Sanırım H110 anakart kullanıyorsunuz.. O anakartlar 6.nesilden sonraki işlemcileri desteklemiyor.
Siz bir B450M-S2H bir de R5 1600 alın, işinizi fazlasıyla görecektir.
Anakart değişmek zorunda. Hatta yeni anakart DDR4 olacağı için RAM de değişmek zorunda. Bence mevcut anakartının tam modelini söyle ona uyacak güçlü bir işlemci önerelim.
Evet, yıla bakmamışım 1151 Pin i görünce direk eski nesil 1151 pin anakartı vardır diye düşünmüştüm
O zaman 1150 pin bir anakarta sahip, önerebileceğim en mantıklı işlemci i5 4460 olur
Evet, yıla bakmamışım 1151 pin i görünce direk eski nesil 1151 pin anakartı vardır diye düşünmüştüm .
O zaman 1150 pin bir anakarta sahip, önerebileceğim en mantıklı işlemci i5 4460 olur .
Demek istediğim yeni bir işlemci alcağın zaman anakartla uyumlu olması gerekir yani markasına göre büyük ihtimalle i5 6.nesil işlemci alacaksınız ama yeni nesil istiyorsan komple sistem değiştirmen gerekir büyük ihtimalle 900e i5 6.nesil işlemci alırsınız ama.
Anladim demek istediginizi ben tek islemci ile sorunu halletmeye calisyorum yuksek nesil islemci alsam RAM'leeri deggiseceğim anakarti degiseceğim vs.
Anakartimi ogrenip yazacagim buraya RX570 icin sarbogaz yapmayacak islemci almam lazim anakart degistirmedn.