WîndofNîght
Hectopat
Daha fazla
FSP FSP600-60AHBC 600W 80+ PFC Aktif Power Supply FiyatıŞu an elimde R3 1300X ve Gskill Aegis 3000Mhz 8GB RAM var, bugün de Sapphire RX570 Nitro+ OC 4GB sipariş ettim. Kalan bütçem ise 2100 lira. Anakartı B450'ye bütçem getmediği için B350 düşünüyorum. Harddisk ise 1TB Segate Barracuda ya da WD Blue alacağım artık hangisi ucuz ise. Asıl sorun kasa ve PSU. Kasa olarak Dark N10, Dark N10 Pro, Aerocool 300, Aerocool Quartz düşünüyorum. PSU olarak bütçe kısıtlı olduğundan 500W düşünüyorum, fakat şöyle bir sıkıntı var ekran kartının sitesinde galiba hız aşırtma için 8+6 pin kullanılması gerekiyormuş, yani benim 2×6+2 pin mi gerekli? Önerdiğiniz bütçeme uygun parçalar varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ya da sadece sistem hakkında bir şeyler söylemek isterseniz söylemekten çekinmeyin.
Çok pardon bütçeyi yanlış yazmışım 1200 olacaktı. Baya tuhaf bir durum olmuş özür dilerim.FSP FSP600-60AHBC 600W 80+ PFC Aktif Power Supply Fiyatı
Asus B450M-A Prime 2133mhz-3200mhz(OC) AM4 mATX Anakart
WD 1TB Blue 64MB 7200rpm (WD10EZEX) Harddisk
Kasa konusunda tercih yapabilirsiniz.
Dark Sentinel PRO Kırmızı Led fan USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
bu kasayı alabilirsiniz.
700 TL kalıyor SSD alabilirsiniz. sadece sistemi kurarsınız yeterli olur SSD olarak Toshiba OCZ TR200 240GB 555/540 MB/sn 2.5" SSD Disk - incehesap.com
bizzat kendi sistemimde kullanıyorum windows 8.1 pro kurulu ve 5-6 saniyede sistem açılıyor.
Hatta isterseniz Harddisk olarak 3 TB harddisk alabilirsiniz.
Toshiba 3TB 64MB 7200rpm (DT01ACA300) Harddisk
böyle çok iyi sistem olur emin olun.
Seni de yordum kusura bakma kardeşim 1 ve 2 nin yerleri karışmış.FSP FSP600-60AHBC 600W 80+ PFC Aktif Power Supply Fiyatı
Asus B450M-A Prime 2133mhz-3200mhz(OC) AM4 mATX Anakart
WD 1TB Blue 64MB 7200rpm (WD10EZEX) Harddisk
Kasa konusunda tercih yapabilirsiniz.
Dark Sentinel PRO Kırmızı Led fan USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
bu kasayı alabilirsiniz.
700 TL kalıyor SSD alabilirsiniz. sadece sistemi kurarsınız yeterli olur SSD olarak Toshiba OCZ TR200 240GB 555/540 MB/sn 2.5" SSD Disk - incehesap.com
bizzat kendi sistemimde kullanıyorum windows 8.1 pro kurulu ve 5-6 saniyede sistem açılıyor.
Hatta isterseniz Harddisk olarak 3 TB harddisk alabilirsiniz.
Toshiba 3TB 64MB 7200rpm (DT01ACA300) Harddisk
böyle çok iyi sistem olur emin olun.
FSP FSP500-60AHBC 500W 80+ PFC Aktif Power Supply FiyatıÇok pardon bütçeyi yanlış yazmışım 1200 olacaktı. Baya tuhaf bir durum olmuş özür dilerim.
1221 TL böyle alırsanız daha mantıklı olacaktır hocam.Çok pardon bütçeyi yanlış yazmışım 1200 olacaktı. Baya tuhaf bir durum olmuş özür dilerim.
Seni de yordum kusura bakma kardeşim 1 ve 2 nin yerleri karışmış.
Ryzen 5 e geçmeniz, bu ekran kartı için daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum. Bu işlemci ile çok fazla objeye sahip oyunlarda sık sık darboğaz ile karşılaşabilirsiniz.Şu an elimde R3 1300X ve Gskill Aegis 3000Mhz 8GB RAM var, bugün de Sapphire RX570 Nitro+ OC 4GB sipariş ettim. Kalan bütçem ise 1200 lira. Anakartı B450'ye bütçem getmediği için B350 düşünüyorum. Harddisk ise 1TB Segate Barracuda ya da WD Blue alacağım artık hangisi ucuz ise. Asıl sorun kasa ve PSU. Kasa olarak Dark N10, Dark N10 Pro, Aerocool 300, Aerocool Quartz düşünüyorum. PSU olarak bütçe kısıtlı olduğundan 500W düşünüyorum, fakat şöyle bir sıkıntı var ekran kartının sitesinde galiba hız aşırtma için 8+6 pin kullanılması gerekiyormuş, yani benim 2×6+2 pin mi gerekli? Önerdiğiniz bütçeme uygun parçalar varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ya da sadece sistem hakkında bir şeyler söylemek isterseniz söylemekten çekinmeyin.
Hocam sonra değiştirir önemli olan bütçesine göre konuşmamız. ileriye dönük anakart önerisi yaptım zaten.Ryzen 5 e geçmeniz, bu ekran kartı için daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum. Bu işlemci ile çok fazla objeye sahip oyunlarda sık sık darboğaz ile karşılaşabilirsiniz.
Biliyorum hocam, biliyorum fakat yeni aldım işlemciyi bütçem buna elverdi. Ama zaten Bf 1/5 oynamayacağım bir tek onda darboğaz olur diye düşünüyorum onu da zaten oynamam. Eğer diğer oyunlarda darboğaz olursa overclock yapacağım pek sorun olmaz diye düşünüyorum.Ryzen 5 e geçmeniz, bu ekran kartı için daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum. Bu işlemci ile çok fazla objeye sahip oyunlarda sık sık darboğaz ile karşılaşabilirsiniz.
Hocam %5-10 darboğaz olur sorun yaratmaz. ileride değiştirirsiniz. OC ufak yaparsanız işe yarar. 3.7 ve ya 3.8 işinizi görür ama alabilirseniz. kaliteli soğutucu alın hocam ileridede lazım olacaktır. önerim.Biliyorum hocam, biliyorum fakat yeni aldım işlemciyi bütçem buna elverdi. Ama zaten Bf 1/5 oynamayacağım bir tek onda darboğaz olur diye düşünüyorum onu da zaten oynamam. Eğer diğer oyunlarda darboğaz olursa overclock yapacağım pek sorun olmaz diye düşünüyorum.
Belki ileride alırım hocam hele bir kasayı toplayayım da. OC yapmaktan korkmayın hocam cesaretli olunHocam %5-10 darboğaz olur sorun yaratmaz. ileride değiştirirsiniz. OC ufak yaparsanız işe yarar. 3.7 ve ya 3.8 işinizi görür ama alabilirseniz. kaliteli soğutucu alın hocam ileridede lazım olacaktır. önerim.
COOLER MASTER HYPER T4 1155/1156/1366/2011&AM2+AM3/AM3+/FM1/AM4 İŞLEMCİ SOĞUTUCU - Vatan Bilgisayar
kendim kullanıyorum. işlemcim boşta 26 derece oyunlarda ise en fazla 55 dereceyi görüyorum. i3-7100 işlemcim var ve RX 570 ile kullanıyorum çok nadir darboğaz oluyor OC yapmak istiyorum. ama korkuyorum ben OC yapma konusunda
Önerdiğim PSU'da güç girişleri var sanırım 6+2 2 tane kablo var öyle yani 6+2 yi birleştirip 8 pin diğer 6+2 pininde 6 pinini 2 sini boş bırakıp yaparsınız. kasa olarak dark sential pro öneririm kasa geniş ve ferah ayrıca hava akışı güzel ve fiyatı çok uygun.Belki ileride alırım hocam hele bir kasayı toplayayım da. OC yapmaktan korkmayın hocam cesaretli olun. Sizin önerdiğiniz parçaları almaya çalışacağım belki kasayı biraz daha yükseltebilirim biraz daha bekleyip bütçe toplayarak. Hocam benim yazdıklarımdan hangi kasayı önerebilirsiniz? Almışken sağlam ve hava akışı iyi olsun istiyorum açıkçası. Özellikle Aerocool Quartz'ın hava sirkülasyonu nasıldır acaba fiyatı da uygun sayılır? Hocam bu arada önerdiğiniz PSU 8+6 pin isteyen ekran kartına uyar mı acaba kablolardan pek anlamıyorum açıkçası biraz da korkuyorum kablolardan.
İsterseniz instagram üzerinden size yardımcı olurum hocam. Sasafakben kullanıcı adım.Belki ileride alırım hocam hele bir kasayı toplayayım da. OC yapmaktan korkmayın hocam cesaretli olun. Sizin önerdiğiniz parçaları almaya çalışacağım belki kasayı biraz daha yükseltebilirim biraz daha bekleyip bütçe toplayarak. Hocam benim yazdıklarımdan hangi kasayı önerebilirsiniz? Almışken sağlam ve hava akışı iyi olsun istiyorum açıkçası. Özellikle Aerocool Quartz'ın hava sirkülasyonu nasıldır acaba fiyatı da uygun sayılır? Hocam bu arada önerdiğiniz PSU 8+6 pin isteyen ekran kartına uyar mı acaba kablolardan pek anlamıyorum açıkçası biraz da korkuyorum kablolardan.