RX 570 ve Ryzen 3 1200 için güç kaynağı önerisi

ErenPLAT

Femtopat
Merhaba. Ben birkaç hafta içinde RX 570 4 GB ekran kartını alacağım, bilmeyenler için ürünün 4 GB modellerinin güç girişleri 8 pin istiyor.
Benim ekran kartımı aldığımda olacak olan sistemim şudur;
RX 570 4 GB ekran kartı.
Ryzen 3 1200 işlemci.
A320M-K anakart.
8 GB DDR4 2400MHz RAM.
320 GB 7200RPM HDD.
Kasada LED ya da fan yok.
400W Everest PSU.

Yeni bir PSU alacağım sebebini zaten eski güç kaynağımdan anlamışsınızdır. Zaten sistem böyle kalmayacak ileriki zamanlarda RAM, SSD, işlemci gibi şeyleri değiştireceğim. Bunlara rahat yetmesi için en az 500W bir PSU arayışına çıktım ve birkaç şey araştırdıktan sonra şunları buldum.

Bu kişi bir toptancıymış, bilgisayar toplayıp satan bir abimden öğrendim. O yüzden fiyatları gerektiğince uygun. Bu ürün 600W 300TL.

Bu da zaten kesinlikle güvenebileceğim Vatan PC'den bir PSU. Bu ürün 500W 315TL.

Şimdi şunu düşünüyorum. İkisi de aynı marka, aralarında fiyat farkı yok sayılır. Hangisini almamı tavsiye edersiniz ya da başka tavsiyeleriniz var mıdır?
(Not: İlk üründeki toptancıyı ben tanımıyorum, garantisi var mıdır, yok mudur tam bilmiyorum. Ama kendisinin bir dükkanı olduğunu ve oradan başka PC toplayıp satan kişilere ya da cadde dükkanı tarzı yerlere ürün verdiğini söylediler.)

Daha iyisini bulamazsınız. Belki FSP cepesinde bulursunuz ama.

Hocam Rampage marka PSU alınmaz. Bunu alın. Pişman olmazsınız.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler fakat aklıma küçük bir soru takıldı. Bu PSU'nun 6+2 PCI-e güç girişi var. İleriki zamanlarda "sallıyorum" RX 580 8 GB gibi 8+6 PCI-e girişi isteyen isteyen bir ekran kartına geçersem bunu nasıl halledebilirim, ya da halledebilir miyim?

Büyük ihtimalle uzun zaman ekran kartı değiştirmeyeceğim ama öyle bir şey olursa diye meraktan soruyorum açıkcası almışken tam almak istiyorum. Ama önerdiğiniz güç kaynağını beğendim büyük ihtiamlle onu alacağım. Sağ olun.
Rampage, Hadron, Frisby gibi markalar almayın. Cooler Master, Zalman, Corsair, High Power, FSP gibi markalardan alın.

Alınmaz. Rampage, Frisby, Gamepower gibi markaların PSU'larına sistem emanet edilmez.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler .

Hocam 600W ve üzeri olan modellerde 2 adet 6+2 pin bulunur. İsterseniz aynı markanın 600W modelini alabilirsiniz.

Bu markanın 600W modeli biraz bütçe olarak sıkıntılı fakat.

Bütçe sorun değilse High Power'in 33 ₺ fazlasına kabloları örgülü ve 100W fazla KCAS Plus 600W Bronze alabilirsin.

Bu PSU'nun markası ve modeli güvenilir ve iyiyse fiyatı da güzel, bunu tercih edebilir tabii iyi bir marka ise.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…