RX 570 ve Ryzen 5 2600X işlemci 70 derecede çalışıyor

Aldığım Ryzen 5 2600X işlemci PUBG'de 80 dereceye kadar çıktı. İşlemci oyunda 70-75 derecede çalışıyor ki bence bu değer bile fazla. Ekran kartım RX 570 Sapphire 4 GB Pulse. Ekran kartımda aynı şekilde 70 derecede çalışıyor. Yaz ayında olduğumuz için bu değer normal midir? Elimde monitör olmadığı için 1920x1080p bir televizyon kullanıyorum, Sıcaklık bundan dolayı artmış olabilir mi?

Kasa: Phanteks P300
Kasada ek fan yok, tek fan kullanıyorum.
Fan eklemeli miyim? Eklersem nereye kaç tane eklemeliyim?
İşlemci Soğutucu: AMD stok soğutucusu

Ust kismina eklemelisin ama cok bisey bekleme kasanin kapagini acmani tavsiye ederim goruntu harici hicbir zarari olmaz tabi temas etmeyecegin bir yere koy

Kasanın hava akışı pek iyi değil, yan kapağı açık kullanırsanız fark edecektir fazla fan eklemek 3-4 dereceden fazla fark etmeyecektir o kasada çünkü ön kısım hava girişi epey kısıtlı.

O işlemciyi hemen satmalısın artık kullanılmaz 80 dereceyi gören işlemci(!) Artık şu saçma konuları açmadan önce bir araştırın.

Kasaya fan alın yani en az 3 fan olsun ikisi içeri çeksin biri dışarı çıkarsın. Sıcaklıklar da gayet normal gerek yaz aylarında oluşumuzdan gerek de stok soğutucu kullanmandan dolayı.
Kasanın hava akışı pek iyi değil, yan kapağı açık kullanırsanız fark edecektir fazla fan eklemek 3-4 dereceden fazla fark etmeyecektir o kasada çünkü ön kısım hava girişi epey kısıtlı.
Fazla fan zaten o kadar fark ettirir bir sisteme. Fan ekledim 20 derece düştü diyemez kimse zaten. Stok soğutucu değiştirilir ise ve kasaya fan eklenirse bütün problemler çözülür diye tahmin ediyorum kaldı ki bir problem de yok evet ısınıyor ama tehlikeli boyutta değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…