RX 570 yeşil ekran sorunu

Recep Okutan

Centipat
20190421_234710.jpg
ve bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum.

Bilgisayarımda bir ekran kartı arızası yaşadım ve yeni bir ekran kartı aldım aynı zamanda anakartımın ekran kartı girişi de arıza.
Yapmış ama anakartımda 2 tane giriş olduğu için yeni ekran kartımı (ASUS ROG STRIX RX570) oraya taktım.

Güç kaynağım 500W fakat sorununu bu olduğunu düşünmüyorum.

Ekran kartımı takan bilgisayarcı biraz acemi gibi davrandı yanlış bir şey yapmış olabileceğini düşünüyorum.

Oyun oynadığım sürede çok yüksek FPS'ler alabiliyorum. Fakat oyun bir anda gidiyor. Ani renk değişimlerinin veya patlamalarının buna sebep olabileceğini düşünüyorum.

https://www.technopat.net/sosyal/ko...tJsXSGy5NAal_OHlnNILnt844wZdJ7LjG__acPu-zOIqx

Bu arkadaşta aynı problemden yakınıyor. Fotoğrafı onun konusundan alıyorum. Bu renkler değişiyor.

PC özellikleri.
Anakart: MSI 970 Gaming.
Ekrankartı: ASUS RX570.
Güç kaynağı: AerOCOOL500W.
İşlemci: AMD FX 8320.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'dan dolayı olduğunu düşünmüyorum. Aynı ekran kartı ve watta psu var bende de. 8 pin taktın değil mi ekran kartına? Çünkü eski psularda 6 pin oluyor.

WhatsApp Image 2020-01-12 at 20.23.41(1).jpeg
WhatsApp Image 2020-01-12 at 20.23.41.jpeg
WhatsApp Image 2020-01-12 at 20.23.42(1).jpeg
WhatsApp Image 2020-01-12 at 20.23.42.jpeg

Ekran kartıma 8 pin ile bağladım. Fakat bağladığım kablo ekran kartı çıkışından sonra ikiye ayrılıyor ve bir kısmı boş. Diğer kısmı ise soyulmuş gibi duruyor. Bağlamayı bilgisayarcı yaptı. Biraz acemi bir bilgisayarcı. İlk olarak 6 pin ile bağlamaya çalıştı. bağlamada bir sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Ve kasada 6 pinlik bir kablo boşta duruyor. Hepsini fotoğraflarda gösterdim.

Bu problem benim yeni aldığım Sapphire RX 570 Pulse 4GB ekran kartımdan sonra da oldu. Problemi çözdüm. Görünen o ki, problem aslın kartta değil. Yeni kart olmasından dolayı, eski monitör ile hdmi çıkışı sorunu yaşandı. Sorunu Radeon Adrenalin 2020 de ekran ayarlarından HDMI bağlantı güvencesi seçeneğini devredışı bırakarak çözdüm. Artık yeşil ekran çıkmıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı