Arkadaşlar merhaba.
Ekran kartımın sıcaklığı 1 hafta öncesine kadar Full yükte 80'i bile görmüyorken 1 haftadır oyunlara girip çıkmam bir oluyor. 99 derece görüyorum ekran kartı sıcaklığımı. Satın alalı 2.5 sene oluyor ve bu zamana kadar birkaç kez fan temizliği yapmıştım sadece. Bu dereceleri görünce macun değişikliği yaptım ama hiçbir faydası dokunmadı. İstanbul'da yaşıyorum. Önceki yaz aylarına oranla daha sıcak bunun farkındayım ama 80 dereceleri görmeyen ekran kartım nasıl oluyor da 99 dereceleri görüyor? Hiçbir şekilde sıcaklığını düşüremiyorum. Kasam çok güzel bir şekilde hava alıyor. Önüne vantilatör koymama rağmen düşmüyor sıcaklığı. Kasanın camını açıyorum, nafile. Nasıl düşürebilirim ben bunu?
Ekran kartım ROG STRIX RX 5700.
kendi yazılımı üzerinden Performans'a girin GPU'ya gelin ayarlama kontrolünü Varsayılan yapın, büyük ihtimalle fan ayarları ile oynadınız, bu arada 100 dereceye çıkınca otomatik olarak frekans yani güç keser düşük FPS almanız muteberdir .
benimkide 93 dereceyi görüyordu 1. sebebi termal macun teknik servis v.b
2. sebebi format at 93 dereceleri gören ekran kartı 65 70 e düştü ve format en hızlı yol sanırım
3. sebebi arka planda çalışan gereksiz uygulamalar pc yi adeta öldürüyor
kendi yazılımı üzerinden Performans'a girin GPU'ya gelin ayarlama kontrolünü Varsayılan yapın, büyük ihtimalle fan ayarları ile oynadınız, bu arada 100 dereceye çıkınca otomatik olarak frekans yani güç keser düşük FPS almanız muteberdir .
Ayarlama kontrolü zaten varsayılanda. Fan ayarlarıyla alakalı hiçbir oynama yapmadım. Ekran kartı frekansı normalde 1750 olması gerekirken 1200lerde geziyor ama yine de sıcaklığı 99da.
benimkide 93 dereceyi görüyordu 1. sebebi termal macun teknik servis v.b
2. sebebi format at 93 dereceleri gören ekran kartı 65 70 e düştü ve format en hızlı yol sanırım
3. sebebi arka planda çalışan gereksiz uygulamalar pc yi adeta öldürüyor
Hocam termal macun yeniledim, sıcaklık değişmedi.
Formatla ekran kartı sıcaklığının bir alakası olduğunu düşünmüyorum, işlemci vb. sıcaklıkları çok normal çünkü.
Arka planda çalışan, ekran kartının gücünü harcayacak hiçbir uygulama yok.
Şu adımları deneyin kartın PC'den sökün ve termal padlerin tam olarak soğutucu bloğa değdiğinden emin olun emin olduktan sonra ekran kartını tekrar söküp vidalarını tekrar sıkın ROG STRIX RX57xx serisinde vida sorunu olduğunu bu sebeple daha fazla ısındığını biliyorum. Sende söküp taktığından bu sorun meydana gelmiş olabilir.
Şu adımları deneyin kartın PC'den sökün ve termal padlerin tam olarak soğutucu bloğa değdiğinden emin olun emin olduktan sonra ekran kartını tekrar söküp vidalarını tekrar sıkın ROG STRIX RX57xx serisinde vida sorunu olduğunu bu sebeple daha fazla ısındığını biliyorum. Sende söküp taktığından bu sorun meydana gelmiş olabilir.
Termal padlerle ilgili hiçbir şey yapmadım ancak tam değdiğinden emin değilim. Sanki yapışmıyor gibi. Vida ile ilgili hiçbir sorun yok sanırım çünkü tam sıkılı, hepsini zorlayarak sıktım. Hiçbir gevşeklik yok hiçbirinde.