RX 5700 2K için uygun mudur?

erdiozgor

Megapat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Kullandığım monitör 1080P 144Hz ve 1ms. FPS'den daha çok görüntü kalitesine önem veriyorum ben. Yani 50-60-70 FPS oyunlar için gayet ideal gibi geliyor bana. Benim merak ettiğim bir şey var. RX5700 ekran kartımda Virtual Super Resolution açıyorum. Mesela Far Cry New Dawn'a girip çözünürlüğü 2K'ya alıyorum. FPS düşüyor ama kalite gözle görülür artıyor gibi geldi bana. Psikolojik mi bilmiyorum ama :) gerçi üretimi 1080P olan monitörde gerçek 2K'yı asla göremeyiz bu da bir gerçek. FIFA 2020 mesela. 1080P'den 4K'ya alıp açıyorum bayağı bayağı bir kalite artıyor bu çok belli yani.

Yani arkadaşlar özetle ben 2K monitör alıp oyunları hiçbir şey kısmadan ve her detayı Full'e çekerek 60-70 FPS almak istiyorum bunun için sistemim uygun mudur? Bir de 2x8 16 GB RAM var. 2K'ya geçersem RAM kullanımı artacak mı oyunlarda ve bu RAM yeterli olur mu? OBS'den yayında açıyorum. Sorularım bunlar lütfen bilen tecrübeli arkadaşlar yazsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı