RX 5700 Görüntü yanıp sönüyor

Siyah ekran sorununu düzeltmek için bir yama Windows tam ekran düzeltmesi için yaptığı yıllarca önce bir değişikliği geri alıyor.
testler devam edecek henüz bir şey görmedim ama bir şey farkettim sanki oyun oynarken oyuna bir akıcılık geldi görüntüde ilgisi var mı yaptığımız ayarın ?

testler devam edecek henüz bir şey görmedim ama bir şey farkettim sanki oyun oynarken oyuna bir akıcılık geldi görüntüde ilgisi var mı yaptığımız ayarın ?
Bir de undervolt ile sıcaklık değerleri düşürebilirmiş. Benim kartım için internette bulamadım pek uzman da değilim. Ne yapılabilir ? Sıcaklık 90 dereceyi bulabiliyor normal bir oyun açtığımda

Son düzenleme:
Evet çünkü,
  • Oyunlarda Flickering sorununu da çözüyor.
Bu yüzden daha akıcı bir deneyim yaşaman çok normal. Şimdi şöyle diyeyim hocam, biosunuzda kaç TDP değerine sahip tam modeli belirtirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.

1960 MHz / 960 mV kullanıyorum.

Ama Boost frekans bende 1905 MHz olduğu için öyle değer verdim.

Sende Boost frekans kaç ise üzerine +40/50 MHz ekleyip, 1000 mVden başlayıp -10mV düşerek yeniden başlatma veya ekran da farklı bir şey gözlemleyene kadar deneyebilirsin. 3D mark timespy testini denemeni öneririm her denemeden sonra uygulamayı çalıştırın. Yeniden başlarsa +10mV artırıp eski haline getirin.

Eğer çok daha ince şeyler yapmak istiyorum dersen,

Hocam çok karışık geldi ya TDP nedir onu da bilmiyorum. Tek başıma yapsam problem olabilir. İletişime geçsek olur mu acaba ?

Tam kartın modelini yazın ben referans bir değer öneririm?

Örneğin Sapphire Nitro + Be RX 5700 gibi tam modeli belirtin.

Tam kartın modelini yazın ben referans bir değer öneririm?

Örneğin Sapphire Nitro + Be RX 5700 gibi tam modeli belirtin.
ASUS Radeon RX 5700 Dual evo OC, 8Gb GDDR6, PCIe 4.0

Model bu ama dediğim gibi söylediğiniz şeylere pek yabancı olduğum için adım adım anlatacak bir kaynak olursa çok iyi olur

1850 MHz /1000 mV verebilirsin bir dene eğer sorun olmazsa. 10mV voltajı düşürüp deneyin. 990-980-970 mV gibi.

Ayrıca tavsiye olarak şu BIOS'u flashlamanı öneririm.

Eğer bu tarz işlerle hiç ilginiz yoksa BIOS flashlama işini eş geçebilirsiniz kartınız brick olabilir.

voltaj ayarını nasıl yapacağım

Radeon Software uzerinden Manuel ekran kartı ayarı var. Nette bakarsan bulursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…