RX 5700 nasıl 5700 XT yapabilirim?

VBIOS atabilirsiniz ancak öyle gözükmesi dışında pek bir artısı olmayacaktır.
Çekirdek sayısı ve hızı farkı var. Bu işlemin garanti dışı bıraktığını da belirteyim.

UV+OC deneyebilirsiniz isterseniz. 5700 XT ile arasında uçurum yok zaten RX 5700 modelinin.

Niye dalga geçtiniz ki adamla? 5700XT performansına ulaşmak istiyor.
OC ile aradaki farkı kapatabilirsin. Ahım şahım bir fark yok zaten 5700 ve 5700XT arası.

Öyle söylesin o zaman böyle söyleyince komik oluyor, bu şey gibi "Ryzen 5 1600'ü Ryzen 7 3700X nasıl yapabilirim ?" Tuhaf yani.

RX 400 serisi kartlar RX 500 serisi kartlara flashlanabiliyordu fakat orada şöyle bir durum vardı. Bu kartlar temelinde birebir aynıydı. RX 580, 480'in %10 frekans hızı artırılmış ve termal pedleri değişmiş haliydi. Kısaca 400'leri güçlendirince 500 oluyordu.

O dönem 400 serisinin stokları bitcoin minerları tarafından eritilince AMD 400 serisini yeniden sürmek yerine 500'e güçlendirip hem stokları yeniledi hem de Nvidia'ya daha iyi bir rakip yaptı kartlarını.

Aynı geçtiğimiz aylarda 5600 XT'ye gelen BIOS update gibi. 5700 ile 5700 XT arasında ise bu derece bir benzerlik yok. Her ne kadar ikisi de Navi 10 yongasını kullansa da senin dediğin flash ile 5500 XT'yi 5600 XT'ye çıkarmakla, 5600 XT'yi 5700'e çıkarmaya benziyor. Transistör sayıları aynı olsa da sıcaklık, güç tüketimi, stabillik olarak 5700 için çok iyi olmaz bu tarz denemeler.

Son düzenleme:
@kino Vega 56'ya Vega 64 VBIOS atıp performansını yükseltenler var. Buradaki iş de ona benziyor ancak bu kartlar daha yeni olduğu için biraz daha farklı.

Yani diğerini yükleyince onun adını alıyor ve frekanslarına ulaşmaya çalışıyor, ancak direkt 5500XT 5600XT olmaz tabii ki.

XT yapabilmek için ekran kartı'nın bilgisayarınıza verebilecek güzel ayarlarını keşfetmeniz gerekiyor. RX5700XT adrenalin driverinde undervolt yaptım ve bilgisayarıma göre ayarlardım bu ayarları, çok iyi oldu yani sizde böyle yaparak RX5700'i sanki "RX5700XT'miş" gibi kullanabilirsiniz. Arada fazla fark yok zaten XT kullanıcıları 20 FPS fazla almıyor, çok rahatlıkla yapılabilir bence.

Hocam konuyu birde ben açıyorum. Bende de aynı model var bir sıkıntı yaratır mı ? Kelime olarak GP kelimesi eksik 5700xt'de

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…