RX 5700 Pulse boştayken 800 MHz'de çalışıyor

Justpub

Hectopat
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi ekran kartım boştayken 800MHz sabit çalışıyor (796 - 800 ).Bu yüzden sıcaklığı 52 - 55 civarlarında (fan çalışmıyor). Yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaş bununla ilgili çözüm paylaşmıştı ama bulamadım konuyu. Yazılımı silip tekrar yüklesem düzelir mi? Şu anda 20.2.2 kullanıyorum sitede 20.4.2 olduğunu gördüm ama hangi yazılımı kullanmam gerektiğini bilmiyorum.

Dostum bu yazılımsal bir durum. Ben de RX 5700 XT kullanıyorum ve aynı durum bende de var. Zaten sürüm notlarını okuduysan orada bu durumdan bahsediyor. 20.2.2'de ben de boşta sıcaklık sorunu yaşadım ancak şu anda 20.4.2 kullanıyorum ve 800 MHz değerde çalışmasına rağmen boşta sıcaklık sorunu yok. Sürüm notlarında ''Performance Metrics Overlay and Radeon WattMan incorrectly report higher than expected idle clock speeds on Radeon RX 5700 series graphics products. Performance and power consumption are not impacted by this incorrect reporting. '' ibaresini göreceksin. Bunun dışında geriye yönelik sürümlerden birini yüklersen bu durumu ortadan kaldırabilirsin. Sanırım 20.1.2'de bu sorun yoktu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı