RX 5700 Ryzen 5 3500 CoD Warzone anlık FPS düşmesi

Chuguera

Hectopat
Merhaba arkadaşlar sistemim
RX 5700 evoke OC
Ryzen 5 3500
16 GB RAM 3000HZ
Anakart B450
Güç kaynağını tam hatırlamaıyorum ama 650W
Oyuna en yüksek ayarla da girsemde normal ayarlarda da girsemde 2-3 oyun sonra saniyede bir FPS düşmesi yiyorum monitörüm 60 Hz ve vgı HDMI dönüştürücü kullanıyorum sorun sistemde olduğunu sanmıyorum çünkü her Allah'ın oyununu Ultra'da açabiliryorum Witcher GTA PUBG ve drop yediğim zaman oyuna çık gir yapınca düzeliyor

Sistemimiz aynı sadece bende 3500x işlemci var. Sorunun kaynağını bulabildiniz mi ?

Sistemimiz aynı sadece bende 3500x işlemci var. Sorunun kaynağını bulabildiniz mi ?
malesef işlemcimiz dar boğaz yapıyor çok yerde araştıdım dün kesin olarak anladım işlemci 6 thread yani 6 çekirdek yada sanal çekirdek oluyor oyunda render oyunu yani en az 12 lik yada çok güçlü bir işlemci istiyor buda bizim işlemcilerimizin dar boğaz yapmasını sağlıyor ya 3600x işlemci felan alıcaksın yada oyuna gir çık yaparak düzeliyor öyle yapıcaksın (ki buda 1 oyu nsürüyor sadece)

Hocam bu oyun için değil de diğer oyunlarda genel olarak anlık fps düşmesi yaşıyorum ben. Fakat kaynak kullanımlarını incelediğimde genelde GPU %100' e yakın, CPU ise %60-70 civarlarında geziyor. CPU kaynaklı darboğaz olsaydı bu kullanım oranlarının tersi olması gerekmez miydi ?

Ben çok fazla yere baktım ve hep şunu okudum normalde böyle ekran kartı olduğu için asıl işlemciye çok yük binmemesi gerekyor ama dediğim gibi 6 thread li olunca malesef işlemci normalde %50-40 da çalışması gereken işlemci uçuk yüzdelere çıkıyor buda anlık fps drop yemesini sağlıyor MSI Afterburner kullan mesela orda anlık değişimi göstericek drop yemeden önce işlemci kullanımı anlık çok yükselif bir anda düşüyor (örnek olarak ben cod oynarken ortalama 70 de çalışıyor drop yemeden önce bi 90 olup 50 ye düşüyor.

Teşekkürler cevap için. MSI Afterburner ben de kullanıyorum. Hatta benchmark özelliğiyle minimum ve ortalama FPS gibi değerleri takip ediyorum. Siz işlemci kullanımın anlık yükselip düşmesini gözünüzle mi takip ediyorsunuz yoksa MSI Afterburner' ın min-max FPS gösterdiği gibi min-max-ortalama işlemci kullanımını gösteren de bir özelliği var mı bilgilendirirseniz sevinirim.

Aynen yüzdelik olarak ne kadar çalıştığını gösteren özellikte var, uygulamayı açıp ayarlara tıkla Türkçe kurulm benimki izlemeye tıklıcaksın ardından altta CPU usege var altta OSD'de göster var ona tıklayıp uygula diiynce açılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…