RX 5700 temizledikten sonra 90 derece

Holymoly

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.

Yaklaşık 2.5 senedir ROG STRIX RX 5700 ekran kartı kullanıyorum. Bugüne kadar hiç termal macununu yenilemedim. Sıcaklık konusunda da hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Bu yaz aylarında 75 dereceyi hiçbir şekilde aşmıyordu. Ekran kartım ve kasam çok fazla tozlandığı için önce kasanın, sonra ekran kartının tozunu aldım. Ekran kartının sadece fan kısmındaki vidaları söktüm ve fanlardaki tozu temizledim, fanları yerine oturtup vidaları iyice sıktım. Temizledikten sonra sıcaklık değerlerimin çok fazla olduğunu görüyorum. Ekran kartımın bağlantı yeri sıcaklığı 110 derece, ekran kartı sıcaklığı ise 90-91 dereceyi gördü. Korktuğumdan dolayı oyunlara da giremiyorum. Ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Yaklaşık 2.5 senedir ROG STRIX RX 5700 ekran kartı kullanıyorum. Bugüne kadar hiç termal macununu yenilemedim. Sıcaklık konusunda da hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Bu yaz aylarında 75 dereceyi hiçbir şekilde aşmıyordu. Ekran kartım ve kasam çok fazla tozlandığı için önce kasanın, sonra ekran kartının tozunu aldım. Ekran kartının sadece fan kısmındaki vidaları söktüm ve fanlardaki tozu temizledim, fanları yerine oturtup vidaları iyice sıktım. Temizledikten sonra sıcaklık değerlerimin çok fazla olduğunu görüyorum. Ekran kartımın bağlantı yeri sıcaklığı 110 derece, ekran kartı sıcaklığı ise 90-91 dereceyi gördü. Korktuğumdan dolayı oyunlara da giremiyorum. Ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz?
Kasanız hava almıyor mu?

Merhaba.

MSI Afterburner ile fan hızların bakar mısın %100 alıp öyle dene çünkü sokup çıkardıysan belki fan hızları sıfırlanmış olabilir.

MSI Afterburner ile fan hızların bakar mısın %100 alıp öyle dene çünkü sokup çıkardıysan belki fan hızları sıfırlanmış olabilir.
Buradan net bir şekilde görebilirsiniz. Fanlar %80in üzerinde 3000 RPM üzerinde çalışıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-07-23 174002.png
    Ekran görüntüsü 2023-07-23 174002.png
    127 KB · Görüntüleme: 45
Fanları ters takma ihtimalin? Sıcak havayı ıce doğru veroıypr ola bılır resim alabilir miyim?

Fanları ters takma ihtimalin? Sıcak havayı ıce doğru veroıypr ola bılır resim alabilir miyim?
Ters takmış olsam 90 derecenin üzerine çıkıp kendini kapatmaz mıydı? Yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum.

Hâlâ 90 derecenin üzerinde, yarım saattir bilgisayarım açık.

Kasa fanlarını ters takmış olabilir misiniz, ekran kartına hangi macunu sürdünüz, veya ince mi sürdünüz?
Ekran kartının macun kısmına gelmedim ekran kartını temizlerken. Yani sadece fanları söktüm,temizledim, geri taktım. Macun kısmına kadar gelmedim çünkü elimde macun yok, orayı açarsam macun sürmeden geri takmam mantıksız olurdu ve bu sıcaklıkları görmem normal olurdu. Ancak sadece fanları temizledim. Ters takmış mıyım diye resim atacağım şimdi.

Merhaba.

Bu kart yüksek ısı üreten kart termal macununu bayağı kaliteli olmalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı