RX 5700 ve Ryzen 5 3600 sistem takılma sorunu

Yujiro

Hectopat
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim bir hatam varsa mağzur görün.
Geçen Vatan'dan hazır sistem aldım:
  • Ryzen5 3600.
  • Sapphire RX5700 Pulse.
  • Gigabyte B450 S2H anakart.
  • 8X2 GB 3000MHz CL15 Curuial.

Bunun üstüne de ASUS VG279Q 144Hz monitör aldım arkadaşlar.

Apex Legends ve LOL gibi oyunlarda en üst ayarlarda geliyor default zaten ama 2 oyunda da çok minik anlık takılmalar yaşıyorum belki performansı etkilemez bunun böyle bir sistemde olmaması lazım gibi geldi bana.
Bazen Apex'de ekran gidip geliyor ve 60 FPS'lere düşüyor. Google Chrome gibi uygulamalar ise yanıt vermeyebiliyor.
Arkadaşlar donanımsal açıdan yanlış bir sistem mi, topladım yoksa monitörde mi, sıkıntı var veya ekran kartında bir durum mu, var anlayamadım isterseniz video da atabilirim. Yardım ederseniz çok minnettar olurum.

Reis RAM'larinden kaynaklı takılıyor Ryzen 3000 serisinde en az 3200MHz RAM olması şart stabil çalılması için keşke bu uyarıya dikkat etseydin.
Ryzen işlemciler yüksek frekanslarda evet daha verimli çalışıyor ancak 3000MHz yeterli oluyor. Zaten 3000 ile 3200 arasında herhangi bir performans farklı yok. Sorunun ondan olacağını sanmıyorum. Acaba XMP profili açık mı? RAM’ler hangi frekans aralığında çalışıyor kontrol ettiniz mi? @Yujiro

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu an yaygın bir problem. AMD 5000 serilerinde anlık takılma FPS düşmesi gibi problemlerle boğuşuyor. Konu eski fakat hala çözememişler.

Güncelleme ile düzelecektir.

Şu an RX 580 ile aynı problemi yaşıyorum. Ama bottlenck kaynaklı da olabilir. Güncelleme ile iyileşeceğine eminim.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim yardım ettiğiniz için bilgisayarın benchmark değerlerine bakıp olması gereken değerlerle karşılaştırcam.Akşama durumları söylerim.
Birde ilginç olan amd radeon un fps ölçerinde bu takılmaları fps drop olarak gözlemleyemiyorum.Apex legends adlı oyunda full high grafiklerde 150-160 gösteriyor amd radeon'un ölçeri.
Asus Vg279Q monitörün kendi fps ölçeri yakalayabiliyor 60-70fps değerini ama takılmalar bana 30-40 fps gibi geliyor.
Evet ettim.biosdan 3000 mhz yapılmıştı.
Arkadaşlar benchmark değerleri normal hatta yüksek bile çıktı .LoLde 260 fps gösterirken Monitörün kendi ölçeri 88-70 arası geziyor ve monitör bilgisayar açılırken geç geliyor biosa giremiyorum.Şahsen 144hz bir monitörün 260fps alırken 144fps sabit göstermesi gerektiğini düşünüyorum.Vatana gidip servise yollatmalarını söylicem . Monitör ASUS VG279Q 144hz 27 inch

RAM'leri tek tek takıp dener misin, RAM'lerin biri hatalı olabilir.

Apex legends da ben de sorun yaşıyorum. Ekran kartı RX5700. Anlık GPU kullanımı düşüyor. DDU ile tekrar kurdum sürücüleri fayda etmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…