RX 5700 XT 20.2.2 Driverdan 20.3.1'e geçilmeli mi?

Bir farkı yok ki iyileştirme var sadece?

Olumlu veya olumsuz değişiklik görmedim. 20.2.2 sürümünde yaşadığım stuttering sorunu devam ediyor. Neyse ki sık sık olmadığı için şimdilik idare ediyorum.

3-4 ay önce memnuniyetle hatta hayranlık duyarak kullanıyordum. Artık günlük küfür ettiriyor. Sen o kadar güçlü bir donanım yap, ısınma sorunu da olmasın ama düzgün yazılım çıkaramayıp bu güzelliğin içine et.

AMD Ryzen 7 3700x (1.28 volt geri kalan her şey otomatik modda)
Sapphire RX 5700 XT Nitro+
2x8 GB 3000 MHz 16-18-18-38 (XMP açık)
Asus Tuf X570-plus anakart
Windows 10 pro 1909

Olumlu veya olumsuz değişiklik görmedim. 20.2.2 sürümünde yaşadığım stuttering sorunu devam ediyor. Neyse ki sık sık olmadığı için şimdilik idare ediyorum.

3-4 ay önce memnuniyetle hatta hayranlık duyarak kullanıyordum. Artık günlük küfür ettiriyor. Sen o kadar güçlü bir donanım yap, ısınma sorunu da olmasın ama düzgün yazılım çıkaramayıp bu güzelliğin içine et.

Windows 10 pro 1909
Önceden kullandığınız driver versyonu neydi?

Windows 10 pro 1909
Hocam bende de benzer sistem var. Hangi oyunlarda stuttering yaşıyorsunuz acaba ?

Belki de 8-10 tane oyunda karşılaştım. Hatırladıklarımı yazayım.

CoD MW Remastered
CoD MW 3
Max Payne 3
CS:GO (en son 2 hafta önce oynadığımda 20.2.2 sürücüsünde vardı)
Spec Ops The Line

İlk başta fark görememiştim ama şu an 20.3.1 sürümünde 20.2.2'ye göre azalma olduğunu söyleyebilirim. Ayarları sıfırladım. Şu an epey seyrek yaşanıyor. Diğer bileşenler veya yazılımlardan da kaynaklı olup olmadığını anlamaya çalışıyorum.

Bu arada Radeon programının Ayarlar > Ekran kartları sekmesindeki tüm özellikleri (anti lag, esync, chill, keskinleştirme, boost) kapalı tutmaya devam ettim.
Ayarlar > Ekran kısmında da sadece Freesync açıktı. Merak ettiğim VSR özelliğini tekrar denedim. CoD MW 2 ve MW 3 oyunlarını 1440p çözünürlükle 1080p monitörde eskiye nazaran çok rahat oynadım ve memnun kaldım. Eskiden bu özellik aşırı derece FPS drop ve stuttering sorununa sebep olmuştu.

Yani sıfırlama yaptıktan sonra 20.2.2 ve öncesinde kullandığım ayarları aynen uyguladım (freesync hariç her şey kapalı) ve üzerine VSR test ettim. Şu an takılmaların azaldığını söyleyebilirim.

CoD MW Remastered
CoD MW 3
Max Payne 3
Spec Ops The Line

İlk başta fark görememiştim ama şu an 20.3.1 sürümünde 20.2.2'ye göre azalma olduğunu söyleyebilirim. Ayarları sıfırladım. Şu an epey seyrek yaşanıyor. Diğer bileşenler veya yazılımlardan da kaynaklı olup olmadığını anlamaya çalışıyorum.

Bu arada Radeon programının Ayarlar > Ekran kartları sekmesindeki tüm özellikleri (anti lag, esync, chill, keskinleştirme, boost) kapalı tutmaya devam ettim.
Ayarlar > Ekran kısmında da sadece Freesync açıktı. Merak ettiğim VSR özelliğini tekrar denedim. CoD MW 2 ve MW 3 oyunlarını 1440p çözünürlükle 1080p monitörde eskiye nazaran çok rahat oynadım ve memnun kaldım. Eskiden bu özellik aşırı derece FPS drop ve stuttering sorununa sebep olmuştu.

Yani sıfırlama yaptıktan sonra 20.2.2 ve öncesinde kullandığım ayarları aynen uyguladım (freesync hariç her şey kapalı) ve üzerine VSR test ettim. Şu an takılmaların azaldığını söyleyebilirim.
Freesync kapalıyken hiç oluyor mu?

Sürüm notlarında herhangi bir iyileştirme ya da düzenleme mevcut değil sadece oyun uyumluluğu iyileştirmesi mevcut, ben geçmeye gerek duymadım şahsen.

CoD MW Remastered
CoD MW 3
Max Payne 3
Spec Ops The Line

Teşekkür ederim cevabınız için. Bende özellikle pubg steam versiyonunda çok yaşıyorum. The witcher 3 denedim çok nadir olarak yaşadım. Far cry 3' de aynı şekilde. Oyun optimizasyonlarından kaynaklanıyorda olabilir fakat hiç yaşamayanda mevcut.. Umarım bir an önce çözülür gerçekten can sıkıcı. Birde ek olarak bende Fernbus simulator ve Omsi 2 var, bu iki oyunda sürekli çok sık bir şekilde fps drop oluyor, youtubeden başka yayıncıların benim sistemimden çok daha düşük sistemlerinde garip bir şekilde bu iki oyun yağ gibi akarken ben takılmadan oynayamıyorum..

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı