RX 5700 XT bir anda ısınmaya başladı

RevisorySine

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rtx 3070Ti Ryzen 5 5600X Bitfenix Cube 240mm 2x16 G.Skill Ripjaws 3600mhz Seagate Firecuda 530 2Tb MSI B550-A Pro
Meslek
Elektirik Elektroteknik
Dün PC kapandı, açtım. Oyuna girdim, bir bakayım dedim kaç derece görüyor. Yük altında 105 falan gördüm. Bakımlarını yaptırdım bugün ama şimdi de 85 derece yük altında. Boşta 50 derece. Normal mi arkadaşlar sizce? Bana bir yardımci olun. Ekran kartım Sapphire Nitro+ OC RX 5700 XT.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün PC kapandı, açtım. Oyuna girdim, bir bakayım dedim kaç derece görüyor. Yük altında 105 falan gördüm. Bakımlarını yaptırdım bugün ama şimdi de 85 derece yük altında. Boşta 50 derece. Normal mi arkadaşlar sizce? Bana bir yardımci olun. Ekran kartım Sapphire Nitro+ OC RX 5700 XT.
Çok da normal gibi değil. Kasan hava alıyor mu? Ve sadece fan mı temizlettin yoksa termal pedleri falan da mı yenilettin.

Ekran kartının bakım vakti gelmiş gibi görünüyor, YouTube'da bakım videoları bulunmakta izleyerek kendinde yapabilirsin ya da güvendiğin bir bilgisayarcıyada yaptırabilirisin.

Ekran kartını tam olarak bilmiyorum ama ben maksimum 65 derece alıyorum. Sanırım normal değil o sıcaklık.

Çok da normal gibi değil. Kasan hava alıyor mu? Ve sadece fan mı temizlettin yoksa termal pedleri falan da mı yenilettin.

Kompile yenilettim Ekran kartım Sapphire 5700XT.

Darboğaz yapsa ısınır mı arkadaşlar? İşlemci ile darboğaz yapıyor olabilir. İşlemcim Ryzen 5 3600. 5600X e geçeceğim yakında.

Kasam mesh önde 3 arkada 1 egzoz fanı var üste de 240mm sıvı soğutma var.

Son düzenleme:
İşlemci soğutucu yeteri kadar soğutmuyor da olabilir. Bu tip işlemciler de kule tipi soğutucu daha fazla öneriliyor. İmkan varsa soğutucuyu değiştirip sıcaklık değerlerine bakın, normale dönerse soğutucu dan kaynalı olabilir.

İşlemci soğutucu yeteri kadar soğutmuyor da olabilir. Bu tip işlemciler de kule tipi soğutucu daha fazla öneriliyor. İmkan varsa soğutucuyu değiştirip sıcaklık değerlerine bakın, normale dönerse soğutucudan kaynalı olabilir.

3070 Ti'a geçtim reis yine de sağ ol.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı