RX 5700 XT CS:GO blackbar, VSR ve 144Hz problemi

Okidoki0

Centipat
Öncelikle iyi akşamlar, yaşadığım sorunları deneme yanılma yoluyla fark ettiğim şeyleri anlatacağım. Yanıldığım nokta varsa lütfen bildiriniz yoksa bende bir yanlışlık var demektir.
VSR açtığım zaman monitör 144Hz'den çıkıp 60Hz'ye düşüyor.
144Hz açık moddayken hiçbir şekilde Black bar kapatamadım ne yaparsam yapayım illet gibi başıma bulaştı.
GPU ölçeklendirme ve tam ölçeklendirme modunu açıp ölçeklendirmeyi tam panele aldığım zaman mavi ekran yiyorum. Hata bulanık çıkmış fakat yazan şey "video dxgkrnl fatal error" şeklinde oluyor.
Sistemi dün dizmiş bulunmaktayım ve ilk günden bu kadar sorun yaşamam gerçekten aşırı canımı sıktı.
Sistem R5 3600, RX 5700 XT şeklinde.

1597168678763.png

Dosya Ekleri

• e60f094e-c9f9-4990-92e5-d1a306bef967.jpg
    e60f094e-c9f9-4990-92e5-d1a306bef967.jpg
    54,8 KB · Görüntüleme: 37
VSR'yi kapatabilirsin. Benim attığım fotoğrafta açık olunca haklı olarak sende açmışsın ama o ayarın black barla hicbir alakası yok o kartın bir özeliği. İnternetten VSR nedir diye araştırırsan ne olduğunu anlarsın zaten ondan sonra kapatıp kapatmayacağına sen karar ver.

VSR'yi kapatabilirsin. Benim attığım fotoğrafta açık olunca haklı olarak sende açmışsın ama o ayarın black barla hicbir alakası yok o kartın bir özeliği. İnternetten VSR nedir diye araştırırsan ne olduğunu anlarsın zaten ondan sonra kapatıp kapatmayacağına sen karar ver.
Hocam araştırdım fakat bende mi 144hz düşüyor yoksa normal olarak mı 144 den düşüyor ?
Ek olarak az önce lol oynadığımda alttab yapıp oyuna dönerken sanki ekran kaymışçasına değişik bir grafik oluyor salise sonra geçiyordu şimdi 20.2.2 Recommended (WHQL) 'i deneyeceğim.

Ve ek olarak ufak bir sorum daha var ben normalde evde oyun oynarken eski notebookumda kendi internetimden bağlanıyordum evin internetinde bağlı olduğum zaman kullanımdan dolayı sürekli ping sorunu olduğundan ötürü. Normalde lolde oyun başı 30 50 mb arası yerdi , keza Cs'de ise bundan bir tık fazla yerdi fakat az önce lolde oyun attım 2GB , CS'de oyun attım aynı şekilde 2GB internet yedi. Alttan bir şey mi indiriyor bakıyorum göremiyorum sizce nedeni nedir?
Ekran kartı sürücüsünü en son olan sürümleri mi indirdiniz ? Eğer öyleyse WHQL imzalı sürücü kurup deneyin birde.
Adrenalin 2020 Edition 20.4.2 Recommended (WHQL) 'yı indirmiştim sorun yine aynı.. Şimdi ise dediğim gibi 20.2.2 yi indiriyorum

Ben VSR'yi aktif olarak kullanıyorum monitörüm 1080P ben VSR ile 2k da açıyorum alt tab yapmada filan herhangi bir sorun yok. Monitörüm 165hz ilk aldığımda 165 e ayarladım o günden beri hiç düşmedi. Interneti olayına ise bir şey diyemeyeceğim belki virüs filan girmiştir diyebilirim haricinde bi bilgim yok.

Donanımsal olarak bir sıkıntı mı yaşıyorum, hiçbir şekilde performans kaybım yok ama bu yaşadığım hatalar aşırı canımı sıkmaya başladı. Hiçbir şekilde daha önceki postta da dediğim gibi drop vs sorun yaşamadım.
Acaba bu bilgisayarı ben bilgisayarcıya kurdurdum (internetten kendim sipariş ettim , ürünleri bi bilgisayarcıda birleştirdik), kendisi w10 pro crackli bir sürüm attı birsürü lisans misans diye bir şey attı zaten defenderden taradığımda direkt bugün virüs tespit etmişti , benim indirdiğim hiçbir şey yok sadece steam ondan da virüs kapacağımı düşünmüyorum yani. Tüm sorunlarımın kaynağı bu yüzden olabilir mi dersiniz ?

Donanımsal bir sorun mu var ne var tam olarak anlayamadım ama ortada çözemediğiniz bir sorun var. W10 crack atması pek hoş olmamış eğer imkanınız varsa 1 gününüzü de bu işe ayırıp temiz bir format atıp internette 10 20 liraya satılan keylerden alıp temiz bir kurulum yapıp tekrardan tüm drivlerı kurup öyle deneyin. Dahada olmazsa bir arkadaşınızdan teker teker deneyerekten parçaları değiştirerek arızalı bir parça mı var onu bulmaya çalışın dahada çözüme kavuşamazsanız artık iade yoluna gitmeye bakın.

Şu an orijinal bir Windows 10 home sürümü kullanıp (deneme sürümündeyim , ardından bir key alıp etkinleştireceğim) mevcut durumu yazacağım. 20.2.2 sürümünü indirdiğim zaman tam olarak 3 kez 1603 kodlu AMD hatasını almış bulunmaktayım. DDU ile mevcut sürümü kaldırıp 20.4.2 WHQL Sürüm indirdim, şu an bir sıkıntı yok gibi görünüyor. Sorunsuz şekilde kuruldu oyunda deneyince güncelleyeceğim.
Güncel
Mavi ekran yemedim, sıkıntısız bir şekilde daha önce @BSimsek ile konuştuğumuz ayarlarda denediğim ve oyunun donduğu, bir şey oldu mavi ekranı hatası yediğim ve black bar kapatamadığım ayarları da denedim bir sıkıntı yok. Alttab dan geçiş yapınca yırtılma kalktı...
Bir daha asla crackli sürüm , bilgisayar formatçısı gibi ayaklara asla girmeyeceğim.
Şu an tek oyun deneyebilme imkanım olduğu için sonuçları yazıyorum. Fps max 700 de tutuyorum, Aim training mapinde (çoğunuz bilir zaten bu mapi) 500-700 arasında giden bir fps var klasik düşük profesyonel ayarlarda.
Tekrardan 144Hz açık , black bar yok mavi ekran ve hata yediğim ayarlar yok.
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, herhangi bi gelişme yaşarsam bildireceğim. Format attıktan sonra gerçekleşen tek sıkıntı WHQL 20.2.2 sürümünü 1603 hatası ile 3 kez aldım fakat DDU ile kaldırtıktan sonra Barış'ın önerdiği 20.4.2 sürümünü indirip sıkıntısız bir şekilde kurdum. 1603 hatası zaten donanım kaynaklı olmadığını okuduğum kaynaklarca anladım, bir sıkıntı görmüyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı