RX 5700 XT CS:GO Optimizasyon Ayarları

Makaleler
80
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Profil Kapağı
1525088093
Aşağıdakileri yapmanız yeterli.
Ekran kartı kullanım oranı için yani anlık takılma problemi olmaması için 1080p altı oynamamanız tavsiye edilir.
1080p çözünürlükte oyun içindeki ayarları en yükseğe çekmeniz tavsiye edilir.

Ekran Alıntısı1.PNG

Ekran Alıntısı2.PNG

Son düzenleme:
Eline sağlık ama bir ayar yapmaya gerek var mı ki? Zaten sorunsuz +250 fps ile oynatıyor. Ayrıca fps_max 0 olayı da bana çok mantıklı gelmiyor. Sonuçta monitörümüzün gösterdiği kadarıyla göreceğiz. Ekran kartını ısıtmaktan başka işe yaramıyor daha yüksek fps. 144 hz monitör için 150'ye falan sabitlemeyi daha mantıklı buluyorum.
Bu ayarlar oynanış açısından farkediyorsa ona birşey diyemem tabi.

Bu ayarlar ile kaç FPS alıyorsunuz?
250-400 arası.
Eline sağlık ama bir ayar yapmaya gerek var mı ki? Zaten sorunsuz +250 fps ile oynatıyor. Ayrıca fps_max 0 olayı da bana çok mantıklı gelmiyor. Sonuçta monitörümüzün gösterdiği kadarıyla göreceğiz. Ekran kartını ısıtmaktan başka işe yaramıyor daha yüksek fps. 144 hz monitör için 150'ye falan sabitlemeyi daha mantıklı buluyorum.
Bu ayarlar oynanış açısından farkediyorsa ona birşey diyemem tabi.
FPS kullanımını kısıtlamak ekran kartının çalışmasını azaltıyor. Bu da stutter dediğimiz anlık takılmalara sebep oluyor.
Bu ayarları yapmazsak ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz? Kayda değer ayarlar mıdır?
Evet kayda değer ayarlardır. Bunları yapmazsanız yukarıda dediğim gibi stutter yani anlık takılma problemleri ile karşılaşmanız büyük ihtimal.

4:3 formatta tam ekrana genişletilmiş şekilde oynamanızı tavsiye ederim, görmek kolaylaşıyor.
Hayır bu ekran kartı için sakın yapmayın bunu. Ekran kartı kullanım oranını düşürür anlık takılmalara neden olur.

250-400 arası.

FPS kullanımını kısıtlamak ekran kartının çalışmasını azaltıyor. Bu da stutter dediğimiz anlık takılmalara sebep oluyor.

Evet kayda değer ayarlardır. Bunları yapmazsanız yukarıda dediğim gibi stutter yani anlık takılma problemleri ile karşılaşmanız büyük ihtimal.
Teşekkürler. Sistemi toparlayınca deneyeceğim henüz kasayı toparlamadım.

Uzun yıllardır o şekilde oynuyorum oyunu. Şuanda da 27 inç monitörde 4:3 1024x768 çözünürlükte "Streched" olarak oynuyorum. Herhangi bir problem söz konusu değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı